Görevden alınan Terörle Mücadele şube müdürünün geçmişi başarılarla dolu

İzmir'deki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Muttalip Günay, görevden alınarak Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

Google Haberlere Abone ol
Görevden alınan Terörle Mücadele şube müdürünün geçmişi başarılarla dolu

İzmir'deki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Muttalip Günay, görevden alınarak Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Günay, Foça ilçesinde askerî servis aracına yönelik bombalı saldırıyı yapan PKK'lı teröristlerin yakalanması, ardından da Antalya ve İzmir'de yaklaşık 30 kg. plastik patlayıcının ele geçirilmesinde görev almıştı. Eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, olayın aydınlanması için çalışan Günay’ın da aralarında bulunduğu dkuz kişiye cumhuriyet altını ve takdirname vermişti. Ayrıca 2007 yılındaki bir operasyonda sergilediği tutum üzerine hakkında haber yazıldığı ve takdir topladığı da ortaya çıktı.

17 Aralık 2013'teki üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından görevden almalar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğün'de başlamıştı. İzmir Mali Suçlar Şube Müdürü Emin Göktaş'ın yerine Sosyal Hizmetler Şube Müdür Yardımcısı Bora Köprü'nün getirilmesiyle devam eden süreçte, İzmir’de yolsuzluk operasyonu yapan birimlerin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Behzat Tuzcu, o gün öğleden sonra görevden alındı. Ardından o zamanki İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da merkeze çeklidi. 17 Aralık operasyonlarıyla göreve getirilen ve 20 gün sonra ilk operasyonunu yapan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Köprü ise 20 gün sonra açığa alındı. İzmir'de 17 Aralık'tan bu yana aralarında emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de bulunduğu 250'ye yakın polis memurunun görev yeri değiştirildi. Bunların arasında bulunan Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Günay, Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Günay, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevliyken bir canlı bombanın evine operasyon düzenlemişti. O dönem emniyet amiri olarak operasyon ekibinin başında bulunan Günay, evde arama devam ederken ağlayan küçük bir kıza dönerek, “Sen ağlama.” demiş, ardından göz yaşartan diyalog televizyon ekranlarına yansımıştı. CİHAN

Yorumlar