GÖP: Acıya müdahale, devlet terörüdür

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Soma’daki polis müdahalesini eleştirdi. GÖP, yapığı açıklamada, “Soma’ya gazetecilerin ve halkın girişini engelleyen devlet, hiç değilse yurttaşların acıyı paylaşmalarına müdahale etmesin,...

Google Haberlere Abone ol
GÖP: Acıya müdahale, devlet terörüdür

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Soma’daki polis müdahalesini eleştirdi. GÖP, yapığı açıklamada, “Soma’ya gazetecilerin ve halkın girişini engelleyen devlet, hiç değilse yurttaşların acıyı paylaşmalarına müdahale etmesin, devlet terörü oluşmasın.” ifadelerine yer verdi.

GÖP, Soma, Ankara, İstanbul ve İzmir’de protesto gösterilerine polis müdahalesini eleştirdi. Yapılan yazılı açıklamada, “Böyle günlerde acıları paylaşmak, sorumluları protesto etmek yurttaş olarak herkesin görevidir, aynı zamanda hakkıdır. Demokratik ülkelerde son derece doğal karşılanan toplumsal tepki biçimidir. Soma’ya gazetecilerin ve halkın girişini engelleyen devlet hiç değilse yurttaşların acıyı paylaşmalarına müdahale etmesin, devlet terörü yaratmasın.Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak tüm yetkilileri sağduyulu olmaya, yaşanan büyük acıya saygı duymaya çağırıyoruz.” denildi.

Gazetecilerin hedef alınmasının, avukatların kelepçelenmesinin de kınandığının belirtildiği açıklamada, şu fadelere yer verildi: “Soma'daki gösterilerde polis plastik mermi kullanmış, Hürriyet Gazetesi muhabiri ve Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel’e 3 mermi isabet etmiştir. Yaralı Gazeteci Rıza Özel’e geçmiş olsun diyor, hedef gözetmeksizin herkese ateş açan polislerin davranışını şiddetle kınıyoruz. Çeşitli illerdeki gösterilerde gazeteciler tartaklanırken, gözaltına alınırken, Soma’daki polis şiddetinde pek çok yabancı gazeteci tazyikli sudan etkilenmiş, görev yapmaları engellenmiştir, bu tavır uluslararası basın kuruluşlarından da tepki görmüştür.”

CİHAN

Yorumlar