Gönüllülerden ortaokul öğrencilere eğitim desteği

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde gönüllü üniversiteli gençler, ortaokul öğrencilerine destek kursu veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Gönüllülerden ortaokul öğrencilere eğitim desteği

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nde gönüllü üniversiteli gençler, ortaokul öğrencilerine destek kursu veriyor. "Ortak Payda" isimli projeyle maddi imkânı olmayan öğrencilere, haftanın her günü sınavlara hazırlık ve okul derslerine destek eğitimleri veriliyor.

Konakaltı Kültür Merkezi'nde proje katılımcısı gönüllü eğitmenler ve öğrenci velilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Öğretmenlerle veliler, gençlerin sınavlara nasıl daha iyi hazırlanabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Bensu Küçük isimli öğrencinin velisi Nilgün Küçük, "Maddi durumumuz iyi olmadığı için kızımı bir yere gönderemiyorum. Onun yerine bu tarz bir projeye dahil ederek bu gereksinimlerini karşılıyoruz. Bundan dolayı da Gençlik Merkezi ve gönüllü eğitmenlere teşekkür ederim." dedi.

Muğla Gençlik Merkezi çalışanı Gençlik Lideri Zeynel Em ise projeye 200'e yakın ortaokul ve üniversite öğrencisinin katıldığı belirterek, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, kendilerini öğretmenlik mesleğine hazırlarken ortaokul öğrencileri de proje sayesinde sınavlara hazırlanmış oluyor. Öğrencilere sınıf dersleri, atölye dersleri ve birebir dersler veriyoruz. Böylelikle merkezimizde gençler, geleceğe birlikte hazırlanıyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar