Gönüllü doktorlar hem yardım dağıttı, hem sağlık taraması yaptı

Kimse Yok mu Derneği her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da yurt içinde ve dışında milyonlarca insana yardım malzemesi dağıtıyor. Ramazan coşkusunu 5 kıta 110 ülkede 2,5 milyon insana taşıyan Kime Yok mu derneği, Ankara’da da ‘Bu Ramazan...

Google Haberlere Abone ol
Gönüllü doktorlar hem yardım dağıttı, hem sağlık taraması yaptı

Kimse Yok mu Derneği her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da yurt içinde ve dışında milyonlarca insana yardım malzemesi dağıtıyor. Ramazan coşkusunu 5 kıta 110 ülkede 2,5 milyon insana taşıyan Kime Yok mu derneği, Ankara’da da ‘Bu Ramazan Rahmet Şemsiyenizi Paylaşmanın Bereketiyle Doldurun’ sloganıyla, gönüllü doktorları yardım seferberliğine ortak etti. Yardım kolilerini önce paketleyip, ardından araçlarına yükleyip mahalle mahalle dolaşan doktorlar, uğradıkları evlerde varsa hastaları da muayene etti.

Kimse Yok mu Derneği ile Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu’nun (USAF) ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyasına Başkentli 100 doktor aileleriyle birlikte iştirak etti. Mamak’ta bulunan Kimse Yok Mu Derneği Lojistik Merkezi’nde buluşan gönüllü doktorlar ve aileleri, burada kolileri paketledi. Paketleme işleminin ardından araçlarına yükledikleri kolileriyle birlikte Ankara’nın merkezi tüm ilçelerine doğru yola koyuldular. Yardım malzemesi götürdükleri evlerde varsa hastaları da muayene eden doktorlar, Kimse Yok mu Derneği’nin kampanyası sayesinde yardımlaşma duygusunun en üst seviyeye çıktığını anlattılar.

Kimse Yok mu Derneği İç Anadolu Bölge Koordinatörü İbrahim Çiçek, derneğin her yıl yaptığı yardımları bu yıl katlayarak devam ettirdiğini belirterek, “Ulaşılmamış bir tek yoksul kalmasın istiyoruz.” dedi. Yardımların ve dağıtımın gönüllü yapıldığını vurgulayan Çiçek, “Biz bağışçılarımızın ve gönüllü dostlarımızın kendi elleriyle yardımda bulunabilmelerini sağlıyoruz. Bizzat gidip yardıma muhtaç insanlarla muhabbet etsinler diye. Doktorlarımız eğer varsa hastaları ziyaret etsin, muayene etsin.” ifadelerini kullandı.

Ramazan boyunca Ankara genelinde yardımların devam edeceğini belirten İbrahim Çiçek, lojistik merkezinde her gün yaklaşık bin aileye de sıcak yemek dağıtıldığını aktardı.

Yardım dağıtımına katılan Aile Hekimi Osman Esen, ‘Doktorlar yardım dağıtıp sağlık taraması yapacak’ denildiğinde seve seve kabul ettiğini söyledi. Esen, “Ramazan nedeniyle gönüllü olarak katıldık. Ailelerimizle, çocuklarımızla birlikte araçlarımızı doldurup yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz. Bu Ramazan’da paylaşmanın, birlikte olmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu bizzat yaşıyor, hissediyoruz. Aynı zamanda sağlık taraması da yaparak bir nebze olsun insanlara faydalı oluyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar