Gönül köprüleri iftarda buluştu

Gönül Köprüsü Derneği, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim görmekte Türk Cumhuriyetlerinden öğrenciler ile çocukları yurt dışında eğitim gören aileler iftar yemeğinde buluşturdu. Yemeğe yurt dışında görev öğretmenlerin aileleri...

Google Haberlere Abone ol
Gönül köprüleri iftarda buluştu

Gönül Köprüsü Derneği, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim görmekte Türk Cumhuriyetlerinden öğrenciler ile çocukları yurt dışında eğitim gören aileler iftar yemeğinde buluşturdu. Yemeğe yurt dışında görev öğretmenlerin aileleri de katıldı.

Aziziye Eğitim Kurumları Burç Yemekhanesi'nde düzenlenen iftar yemeği dernek çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı. Dernek Başkanı Mehmet Salih Üce, ikincisini düzenledikleri iftar yemeğine katılımın yüksek olmasından sevinç duyduklarını söyledi. Üce, ülkelerinden binlerce kilometre uzaklıkta Erzurum'da Ramazan'ı geçiren kardeş ve dost ülkelerden öğrenci ve aileleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Muhacirler ile Türki Cumhuriyetlerinden öğrencilere Ramazan ayının sıcaklığını yaşatmak istediklerine vurgu yapan Üce, "Ülkemizde ve şehrimizde misafir ettiğimiz dost ve kardeşlerimizle iftar yemeğinde bir araya gelmek istedik. Böylesine güzel ve mübarek bir ayda muhacir ailelerimizle bir araya geldiğimiz için mutluyuz.” dedi.

Aziziye Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya, kendisinin de bir zamanlar yurt dışında görev aldığını ifade etti. Çocuklarını dünyanın 180 ülkesine gönderen ebeveynleri tebrik ettiğini dile getiren Küçükkaya, "Çocuklarınız, kardeşlerimiz gittikleri ülkelerde Allah’ı tanıtıyorlar, islamı anlatıyor, imanı aşılıyorlar. Bu da yaşadığınız hasreti hafifletiyor olmalı çünkü çocuklarınızın yaptığı hayırdan sizlerin de hanesine inşallah Yüce Allah sevap yazmaktadır.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar