Gökçek'in astırdığı iddia edilen korsan afişler protesto edildi

Başkent'te 2 hafta önce başlayan, bugün de otobüs durakları ile üst geçitlere yapıştırılan ve korsan olduğu ileri sürüler afişlerin CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın oylarını düşürmek amacıyla Melih Gökçek tarafından astırıldığı.

Google Haberlere Abone ol
Gökçek'in astırdığı iddia edilen korsan afişler protesto edildi

Başkent'te 2 hafta önce başlayan, bugün de otobüs durakları ile üst geçitlere yapıştırılan ve korsan olduğu ileri sürüler afişlerin CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın oylarını düşürmek amacıyla Melih Gökçek tarafından astırıldığı iddia edildi. Korsan afişleri protesto eden Ankara Temiz Siyaset Platformu üyeleri, siyasete hile ve kara propagandanın karıştırılmaması ve seçimlerin demokratik bir şekilde yapılmasını istedi.

Ankara’nın en işlet otobüs durakları ve üst geçitlerine asılan ve CHP Gençlik Kolları ile diğer sol örgütlerin adı kullanılarak Mansur Yavaş’ın desteklenmesi konusunda hazırlanan afişlerin korsan olduğu ortaya çıktı. Özellikle sol ideolojinin kullandığı renklerin yer aldığı afişlerde ‘Sol’un tek adresi Mansur Yavaş’ ifadeleri kullanıldı. Hazırlanan afişlerin ise siyaseti etkilemek için yapıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili Eskişehir Yolu Armada Kavşağı’nda eylem yapan Ankara Temiz Siyaset Platformu üyeleri, söz konusu afişlerin korsan olarak seçimlerde algı oluşturmak için hazırlandığını iddia etti.

Platform adına açıklama yapan Mehmet Bayır, söz konusu afişlerin her seçimde ortaya çıktığını söyledi. “Her seçim döneminde insanların önüne ısıtılarak konulan bu çirkin tablolara artık dur diyoruz.” diyen Bayır, Ankara halkının bu oyunları görerek oylarına sahip çıkmalarını istedi.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisine yönelik bir seçim çalışmasının başlayacağını duyurması konusunda da değerlendirmede bulunan Bayır, “Melih Gökçek dün gece yarısı bir tweet attı. Karşıt grupların diğer adayların, kendisi hakkında broşür dağıtacağını söylüyor. Kendisi sanki Sayın Mansur Yavaş, Sayın Mevlüt Karakaya tarafından yaptırılmış gibi bir takım afişler ve broşürler piyasaya sürecek. Buna kimsenin kanmamasını istiyoruz. Bu da artık Melih Gökçek’e vereceğimiz son cevaptır. Bundan sonraki cevabı Ankara halkı sandıkta verecektir. Bu saatten sonra Melih Gökçek Ankara halkının ve bizim muhattabımız değildir.” ifadelerini kullandı.

    Platform üyeleri daha sonra otobüs duraklarında bulunan afişlerin üzerine korsan olduğuna dair ilanlar yapıştırdı. CİHAN

Yorumlar