Göcek’in saklı kalmış koyları havadan görülebilecek

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan koylar ile tarihi ve turistik mekanlar helikopter turu ile gökyüzünden gezilebilecek. Kiralık olarak hayata geçirilen turlar 140 Euro fiyatlardan başlamakla birlikte en kısa 15 dakika olarak yapılacak.  &nbsp

Google Haberlere Abone ol
Göcek’in saklı kalmış koyları havadan görülebilecek

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan koylar ile tarihi ve turistik mekanlar helikopter turu ile gökyüzünden gezilebilecek. Kiralık olarak hayata geçirilen turlar 140 Euro fiyatlardan başlamakla birlikte en kısa 15 dakika olarak yapılacak.

    Sahip olduğu bakir koyları ile özellikle yat turizminin vazgeçilmezi olan Göcek’in sahip olduğu güzellikler havadan da görülebilecek. Göcek Mahallesi'nde hizmet vermeye başlayan özel bir şirket tarafından helikopter seferleri başlatıldı. Göcek koylarıyla birlikte Ölüdeniz, Dalyan, İztuzu, Sarıgerme ve Dalaman’ı tur kapsamına alan şirket doğal güzellikleri havadan görme fırsatı veriyor. Günübirlik turların yanı sıra Pamukkale, Kapadokya ve Efes gibi mekanlara da hizmet veren şirket, isteğe göre havaalanları ve farklı illere de helikopter taşımacılığı yapıyor. 5 kişilik helikopterle gerçekleştirilen bu turlar 140 Euro’dan başlayıp 435 Euro’ya kadar çıkıyor. Tura katılanlar en az 15 dakika boyunca gökyüzünde kalarak doğal güzelliklerin seyrine varıyor.

    İlk seferini turizmciler ve gazetecileri uçurarak başlayan helikopter turu hakkında bilgi veren şirket yetkilisi Mark Sandwithnu, hava turlarını Fethiye’ye getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Amaçlarının bölgenin doğal güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak olduğunu anlatan Sandwithnu, helikopter turlarının yer ve zaman dilimine göre kişi başı 140 ila 435 Euro arasında değiştiğini söyledi. Mark Sandwithnu, "Yatları ile bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler deniz yoluyla gittikleri koyları artık havadan da görebilecek. Ayrıca yat sahibi olmayan ve bu koyları görme fırsatı bulamayanlar da yine helikopterimizle havadan bu koyların güzelliklerini yaşayabilecek. Bununla birlikte misafirlerimiz Efes, Pamukkale ve Efes gibi Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen mekanları helikopter turlarıyla ziyaret edebilecekler. Bunun yanında helikopterimizle havaalanı transferleri ile birlikte ihtiyaç halinde sağlık amaçlı taşımacılık da yapabileceğiz." dedi.

    Şirketin ilk uçuşuna katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TURSAB) Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Taşçı, helikopter turları ile bölgedeki turizme hareketlilik geleceğini söyledi. Fethiye’ye gelip de yamaç paraşütü ile uçamayanlara alternatif yeni bir uçuş şekli ile hizmet verileceğini anlatan Taşçı, “Fethiye turizmine kazandırılan bu yeniliğin yerli ve yabancı turistler tarafından beğeniyle karşılanacağına inanıyorum. Bölgemizin doğal güzellikleri havadan bir başka görünüyor. Bu güzellikleri herkesin görmesine imkan verecek bir uygulama. Fethiyemize hayırlı olsun." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar