Gizli buzlanma nedeniyle 50 araç birbirine girdi

Diyarbakır’da etkili olan kırağı ve sisin neden olduğu gizli buzlanma nedeniyle sabah saatlerinde zincirleme trafik kazaları meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Gizli buzlanma nedeniyle 50 araç birbirine girdi

Diyarbakır’da etkili olan kırağı ve sisin neden olduğu gizli buzlanma nedeniyle sabah saatlerinde zincirleme trafik kazaları meydana geldi. Diyarbakır- Şanlıurfa ve Diyarbakır-Elazığ yolunda meydana gelen trafik kazasında 50’ye yakın araç birbirine girdi. 10’a yakın kişinin hafif yaralandığı kazalardan sonra sürücüler yetkililerin yollarda tuzlama çalışmaması yapmadığını iddia etti.

Zincirleme trafik kazası Şanlıurfa ve Elazığ yolu olmak üzere iki yerde meydana geldi. Sabah 06.00- 07.30 saatleri arasında görüş mesafesinin 15-20 metreye kadar düşmesi ve yolda gizli buzlanmanın etkisiyle kazalar yaşandı. Aynı bölgede çok sayıda zincirleme kazanın meydana geldiği yolda farklı araçlar birbirine girdi. Yolcu otobüsü, ticari taksi, kamyon, ambulans ve özel otomobillerin karıştığı kazalarda 10’a yakın kişi hafif yaralandı.

Bir sürücü yetkililerin tuzlama çalışması yapmadığını iddia etti. Kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla kaldırılırken yollar kontrollü olarak araç trafiğine açıldı. CİHAN

Yorumlar