Gizem’in katil zanlısının başka ilde yargılanması istendi

Adana'da vahşice öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in katil zanlısı Süleyman Akdeniz’in (25) başka bir ilde yargılanması istendi. "Kendini savunamayacak çocuğu canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış...

Google Haberlere Abone ol
Gizem’in katil zanlısının başka ilde yargılanması istendi

Adana'da vahşice öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in katil zanlısı Süleyman Akdeniz’in (25) başka bir ilde yargılanması istendi.

"Kendini savunamayacak çocuğu canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve diğer suçlar yönünden de 33 yıla kadar hapis cezası talebiyle hakkında davanın açıldığı Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı inceledi. Mahkeme heyeti, kamuoyunu sarsan ve tepki toplayan tüyler ürpertici cinayette muhtemel yaşanabilecek gelişmeleri değerlendirdi. Heyet, güvenlik gerekçesiyle katil zanlısının başka ilde yargılanması yönünde karar alıp dava dosyasını Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlık mahkemenin talebini yerinde görmesi halinde Süleyman Akdeniz, başka bir ildeki ağır ceza mahkemesinde yargılanacak. Ablası ile evlenmesine izin verilmediği gerekçesiyle evlerinin önündeki parkta oynarken pikniğe götürme bahanesiyle Kabasakal Mezarlığı Rüzgarlı Tepe mevkiinde 27 Nisan 2014 tarihinde öldürülmüş halde bulunan Gizem’in katil zanlısı olarak tutuklanan Süleyman Akdeniz, 29 Nisan günü sevk edildiği nöbetçi mahkemede suçunu itiraf etmişti.

CİHAN

Yorumlar