Girişi pazarcı kamyonlarınca engellenen market açılmadı

Yozgat’ta bir market sahibi her hafta Çarşamba günleri kurulan semt pazarından daha ucuza ürün sattığı gerekçesi ile pazarcılar tarafından marketin önü kamyonlarla kapatıldığını ve müşteri giriş çıkışının engellendiğini iddia...

Google Haberlere Abone ol
Girişi pazarcı kamyonlarınca engellenen market açılmadı

Yozgat’ta bir market sahibi her hafta Çarşamba günleri kurulan semt pazarından daha ucuza ürün sattığı gerekçesi ile pazarcılar tarafından marketin önü kamyonlarla kapatıldığını ve müşteri giriş çıkışının engellendiğini iddia ederek gün boyu marketi açmadı.

Yozgat’ta Gimat Mağazalar Zinciri’nin, Çarşamba Pazar Yerinde bulunan mağazasının girişi pazarcı esnafı tarafından kamyonlarla kapatıldığı ve müşteri giriş çıkışı engellendiği gerekçe gösterilerek, Mağaza Sahibi Zafer Özışık tarafından bugün açılmadı. İldeki bütün marketlerinde ve diğer iş yerlerinde toplam 253 kişiye iş istihdamı sağlayan ve Yozgat ekonomisine bu yönde katkı sağlayan İşadamı Zafer Özışık, Gimat 1 Mağazasının pazarcı esnafı tarafından giriş kısmının kapatıldığını iddia ederek sorunun giderilmemesi halinde Çarşamba günleri 40 kişinin istihdam edildiği marketi açmayacağını söyledi.

Özışık, düzenlediği basın toplantısında pazarcı esnafının yaptığı yaklaşımı doğru bulmadığını, sorunun Yozgat Belediyesi tarafından biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Özışık, "Gimat Mağazaları olarak bizim ilkemiz kaliteyi ucuza sunmaktır. Bizler satışını yaptığımız sebze fiyatlarını da ucuza verdiğimiz için pazarcı esnafı, kendilerinden ucuz sattığımız için kamyonlarla marketimizin önünü kapatarak müşteri giriş çıkışını engelleyerek satışımızı durdurmaya çalışıyor. Biz bu konuyu geçtiğimiz hafta belediyeye bildirdik. Belediye gelip yer belirleyip çizimler yaparak mağazamıza giriş sağladı. Ancak, bu hafta yine aynı durumla karşı karşıya kaldık. Zabıta memurları gelirken çok dar bir alanı mağazamıza giriş olarak açıyorlar, zabıta gittikten sonra tekrar kapatılıyor. Biz de buna tepki olarak mağazamızı kapattık" dedi.

Mağazanın kapatılmasıyla hem çalışanların, hem de müşterilerin dolayısıyla da kendilerinin mağdur olduğunu vurgulayan Özışık, "Biz her zaman kanunlara saygılıyız, biz pazarcı esnafı ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Belediyenin bu durumu çözmesini istiyoruz. Biz şuanda konu ile ilgili belediyeye dilekçe verdik. Belediye bu işi çözmediği durumda mahkemeye gideceğiz." diye konuştu.

İldeki 8 Gimat Mağazası ve diğer iş yerlerinde toplam 253 kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Özışık, "Gimat olarak biz pazarcı esnafından daha ucuz sebze ve meyve satıyorsak, pazarcı esnafının bizi değil kendilerini sorgulaması gerekir. Eskiden olduğu gibi bire alıp ona satma devri kapanmıştır. Bizden önce de burada marketler vardı ve onlar da pazara tezgah açıyordu kimse bir şey demiyordu. Şanda pazarcılar boş kamyonlarını tampon tampona getirip mağazamıza giriş çıkışını engelleyerek satışımızı durduruyor. Yine marketimizin bulunduğu binada yaşayan vatandaşlar da evine giriş çıkışta zorlanıyor. Bir kişi hastalansa ambulans ve sağlık görevlisi dahi giremez durumdadır." şeklinde konuştu.

Belediye Zabıta Müdürlüğünün görevini yapmadığını söyleyen Özışık, "Zabıta görevini yapması halinde bu tür durumlar meydana gelmeyecektir. Belediye Zabıta müdürü bize gelip başka bir şey diyor, pazarcı esnafına başka bir şey diyor, belediye başkanına ise başka bir şey diyor. Bu yüzden belediye başkanından bu sorunu biran önce çözmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran ise pazarcı esnafı ile görüştüklerini ifade ederek, "Yozgat’ta toptancı hali olmadığı için pazarcı esnafı mecburen pazara kamyonlarla giriyor ve kamyon önüne tezgah açıyor. Toptancı hali açıldığında pazara kamyon girişi engellenecek ve sadece tezgah açılacaktır. Gimat Markete giriş için yer belirlenmiştir. Market görevlilerinden de Çarşamba günleri marketin önüne tezgah açmaması ve sadece içeriden satmasını istedik. Bu sorunu en kısa sürede çözülecektir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar