Gıda işletmelerine ilaçlama, personele sağlık kontrolü

Başakşehir Belediyesi ilçe genelinde gıda üretimi ve tüketimi yapılan işletmelere ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Gıda işletmelerine ilaçlama, personele sağlık kontrolü

Başakşehir Belediyesi ilçe genelinde gıda üretimi ve tüketimi yapılan işletmelere ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

Başakşehir'de periyodik olarak gıda üretimi ve satışı yapılan işletme çalışanlarına kişisel bakım ve hijyen, işletme hijyeni, alet ekipman hijyeni, gıda hijyeni ve güvenliği konularında eğitimler veriliyor. Ayrıca gıda üretim ve tüketimi yapılan işletmelerde çalışan personellerin sağlık muayeneleri ve tetkikleri Başakşehir Belediyesince ücretsiz olarak yapılarak, çalışanların da sağlığı kontrol ediliyor. Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı görevlilerden oluşan ekipler yaptıkları denetimlerde işletmelerin genel hijyen durumlarını inceleyerek, eksik görülen noktaların düzeltilmesi için gereken uyarılarda bulunuyor.

Uygulamalardan memnuniyetini dile getiren işletme sahipleri, zaman zaman gerekli uygulamaları ihmal etme durumuna karşı yapılan bu kontrollerin kendi kontrol mekanizmalarını geliştirdiğini söylüyor. İşletme sahiplerinden Burak Kır, "Belediyenin haşerelere karşı ilaçlama yapması çok güzel bir uygulama. Zaten yıl içinde belediyenin gıda seminerleri, sağlık kontrolleri, hijyen eğitimlerinden ücretsiz faydalanıyoruz. Buraya gelen ekiplere ve bu hizmeti gerçekleştiren belediyeye teşekkür ediyoruz." dedi. Tuncay Korkmaz da "Güzel bir hizmet memnunuz. En son iki hafta önce sağlık muayenelerimiz yapıldı. Böyle periyodik şekilde yapılması çok güzel. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar