Gezici anaokulu Mamaklı minikler için dolaşıyor

Ankara'nın Mamak Belediyesi, çeşitli sebeplerden dolayı okul öncesi eğitime katılamayan 3-6 yaş grubu çocuklar için gezici anaokulu eğitimlerini sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Gezici anaokulu Mamaklı minikler için dolaşıyor

Ankara'nın Mamak Belediyesi, çeşitli sebeplerden dolayı okul öncesi eğitime katılamayan 3-6 yaş grubu çocuklar için gezici anaokulu eğitimlerini sürdürüyor. Avrupa Birliği projesi olarak başlayan gezici anaokulu uygulaması, projenin sona ermesinden sonra doğrudan Mamak Belediyesi tarafından devam ettiriliyor. Bir anaokulundaki her imkanın sunulduğu otobüste çocuklar, öğretmenleri eşliğinde eğlenerek öğreniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Anaokuluna gitme imkanı bulamayan öğrencileri, gezici anaokuluyla tanıştırıyoruz. Bu projeyi, dezavantajlı bölgelerimizdeki çocuklara okul öncesi eğitimi götürmek için iki sene önce başlattık. Otobüsün içerisinde, bir anaokulunda verilen bütün eğitimler veriliyor. Hiçbir ücret talep etmiyoruz. Gezici anaokulunda, bir çocuk gelişim ve anaokulu öğretmeni ile iki stajyer öğretmen çalışıyor.” dedi.

Gezici anaokulu, sekiz mahalleye ulaşıyor. Saat 08.30’da başlayan eğitimler, 18.00’a kadar devam ediyor. Yaklaşık 300 öğrencinin faydalandığı gezici anaokulu uygulaması, ilçe sakinleri arasında da memnuniyetle karşılanıyor. CİHAN

Yorumlar