Gezi sanığı doktorlara destek eylemi

Gezi olayları sırasında Bezmialem Valide Sultan Camii’nde eylemcileri tedavi ettikleri belirtilen ve dava kapsamında sanık olarak yargılanan doktorlar için eylem yapıldı. Konuşmacılar bu dava ile insanlık onuru ve hekimliğin yargılandığını...

Google Haberlere Abone ol
Gezi sanığı doktorlara destek eylemi

Gezi olayları sırasında Bezmialem Valide Sultan Camii’nde eylemcileri tedavi ettikleri belirtilen ve dava kapsamında sanık olarak yargılanan doktorlar için eylem yapıldı. Konuşmacılar bu dava ile insanlık onuru ve hekimliğin yargılandığını ileri sürdü.

En çok sanıklı Gezi davasına bugün de devam edildi. Bugün ifade verenler arasında Bezmialem Valide Sultan Camii’nde eylemcileri tedavi ettikleri belirtilen doktorlar Erenç Yasemin Dokudağ ve Sercan Yüksel de vardı. Duruşma sonunda Türkiye Tabipler Birliği (TBB) sanık doktorlara destek için eylem yaptı. Döviz ve pankart taşıyan eylemciler meslektaşlarına destek oldu.

Doktor Samet Mengüç, “Bugün burada insanlık onuru ve değerleri, hekimliğin ruhu ve hekimlik yargılanıyor. Temel bir hakkın yargılandığı bir yerde başka söz söylemeye gerek var mı bilmiyorum.” dedi.

TBB Başkanı Özdemir Aktan, sanık doktorların aslında kağıt üzerinde yargılandığını kaydetti. Aktan, “Çünkü bugün burada yargılanan Türkiye’nin onuru, insan haklarına olan saygısı. Yargılanan hükümettir, devlettir. Hekimlerimizin yaptıklarıyla ilgili en ufak bir endişemiz yok. Doğruyu yapmışlardır. Bundan sonra da aynı şeyi yapmaya devam edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Hekimoğlu da, “Doktorluğun yargılanması insanlığın yargılanması demektir. İki doktorun şahsında yapılmakta olan bu yargılama Hipokrat’tan bu yana yani 2 bin 500 yıllık yazılı ve pratik geleneği olan iyi ve onurlu hekimliğin yargılanmasıdır.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar