Geyiklerin beslenme listesinde bir kuş sütü eksik

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ndeki kendileri için doğal ortamlarına uygun şekilde hazırlanan 100 dönümlük arazi üzerinde barınan geyikler, en iyi şekilde besleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Geyiklerin beslenme listesinde bir kuş sütü eksik

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ndeki kendileri için doğal ortamlarına uygun şekilde hazırlanan 100 dönümlük arazi üzerinde barınan geyikler, en iyi şekilde besleniyor. Geyiklere çok sevdikleri yonca yanı sıra kuru üzüm, incir, havuç ve elma gibi besinler de vücut ısılarının düşmemesi için veriliyor.

Gaziantep'te yağan kardan dolayı, hayvanat bahçesinin yetkilileri hayvanların beslenmeleri için farklı yöntemlere başvuruyor. Doğal ortamlarında yaşayan geyiklerin beslenme çabaları da ilginç görüntülere sahne alıyor. Geyikler için yonca balyaları kucaklanıp, barınaklarının bulunduğu bölgeye getiriliyor ve bakıcılar, otları, karların üzerine bırakarak geyiklerin toplu şekilde aşağı inmelerini sağlıyor. Yonca balyalarını kucaklayan bakıcılarının peşinden giden geyikler, ilginç görüntüler oluşturuyor.

Havaların çok soğuk olduğu günlerde hayvanların soğuktan etkilenmemesi için tüm önlem ve tedbirleri aldıklarını kaydeden Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, “Geyikler, yaban hayvanı. Karı çok seviyorlar. Ama yem bulmada biraz zorlanıyorlar. Bunun için çalışanlar tarafından belli saatlerde yemleri bölüm bölüm atılıyor. Bu yüzden karda yem bulmada zorlanmıyorlar. Soğuktan etkilenmeyip vücut ısıları düşmesin diye yemlerin içerisine kuru üzüm, incir, havuç, elma gibi takviyeler yapıyoruz. Bahçemiz bin dönüm arazi olduğu için yaban hayvanlarına uygun barınaklar yaptık. Onların alanı da 100 dönüm arazi üzerinde kurulu. Hem kışı rahat geçiriyorlar, hem de rahat oldukları için yavru sayımızda da artış var.” dedi. CİHAN

Yorumlar