Genelkurmay'dan PKK izahatsı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Süleyman Şah operasyonu ile ilgili PKK/PYD ile işbirliği yapıldığı iddialarını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay'dan PKK izahatsı

TSK'nın Eşme Ruhu izahatsı: Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun Suriye toprakları arasında yer değiştirmesiyle ilgili şekilde TSK ile PYD/PKK işbirliği iddiaları gerçek dışıdır. Türk Silahlı Kuvvetlerine bu yakıştırmayı oluşturan şahıs ve yayın organlarını ulu Türk milleti önünde şiddetle kınıyoruz.

Açıklamanın tamamı:

''1. Bazı matbuat yayın organlarında; hiç bir süre muhatabımız olmayan ve olmayacak bulunan terörist başının “EŞME RUHU” izahatsına atfen, Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun SURİYE toprakları arasında yer değiştirmesi ile alakalı şekilde “TSK ile PYD/PKK’nın işbirliği yaptığı” yolundaki yayın ve haberler yüzde yüz gerçek dışı olup; 31 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasal düzenini değiştirmeyi hedefleyen bir terör örgütü ile silahlı savaş eden ve bu uğurda binlerce şehit ve gazi vermiş bulunan şerefli, haysiyetli ve onurlu Millî Ordu Türk Silahlı Kuvvetlerine bu yakıştırmayı oluşturan bireyleri ve yayın organlarını Yüce Türk Milleti önünde şiddetle kınıyoruz.

2. Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine yasalarla verilmiş görevleri ve Hükümetlerimizin buyruk ve direktifleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milleti’ne yönelik her çeşitli terör örgütü ile savaş etme azim ve kararlılığını sürdürmektedir.

3. Açıklamalarımızda defaatle vurguladığımız üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri, iç politik çekişmelerin bir aktörü olmayacak, Demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk Devleti’nin gereklerini yerine getirmeye devam edecektir.

Yüce Türk Milleti’ne saygıyla duyurulur.''

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar