Genelkurmay'da sürpriz ziyaretçi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın bugünkü ziyaretçisi, genelkurmay başkanlığından istifa ederek ayrılan Işık Koşener oldu

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay'da sürpriz ziyaretçi

27’nci Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Işık Koşaner, dün saat 14.00’te Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı ziyaret etti.

Dün Genelkurmay Başkanlığı karargahında gerçekleşen ziyaret, TSK'nın internet sitesinden duyuruldu.

2011 KRİZİNE NEDEN OLMUŞTU

TSK'da 1 Ağustos 2011 tarihinde gerçekleşecek olan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi Genelkurmay Başkanı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının aynı gün emekliliklerini istemesi ile kriz yaşanmıştı.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay 29 Temmuz 2011 tarihinde emekliliklerini istediler.

Genelkurmay Başkanı olacak kişinin daha önce kuvvet komutanlığı yapmış olması gerektiği için, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel Kara Kuvvetleri Komutanlığına ve Genelkurmay Başkan Vekilliği'ne getirildi.

İSTİFA OLARAK BİLİNİYOR

İstifa ederlerse başbakanın istifaları reddetme ihtimali olması nedeniyle komutanların emekliliklerini istedikleri iddia edildi. Emeklilikler gerek yerli gerek yabancı basında sıklıkla "istifa" olarak aktarıldı.

Yorumlar