Genelkurmay: Suriye F-16’larımıza füzelerle tacizde bulundu

Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı duyuruya göre, Suriye sınırında hudut hattı boyunca devriye görevi yapan dört adet F-16’ya Hatay üzerinde iken Suriye’de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, 10 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle t.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay: Suriye F-16’larımıza füzelerle tacizde bulundu

Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı duyuruya göre, Suriye sınırında hudut hattı boyunca devriye görevi yapan dört adet F-16’ya Hatay üzerinde iken Suriye’de konuşlu SA-5 füze sistemi tarafından, 10 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Verilen bilgilere göre, ayrıca Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (Suruç/Şanlıurfa) Kapı Hudut Karakolu'nun 400 metre doğusunda, Hudut Devriye Timi tarafından 11 adet büyük bidon içerisinde; 270 adet av tüfeği, 22 adet uzun dipçik, 260 adet kısa dipçik, 50 adet kabze, 14 bin adet “Siyah Renkli Conta’’ ve 8 bin adet “Yeşil Renkli Conta’’ ele geçirildi.

Suriye/Kesep bölgesinde muhalifler ve rejim güçleri arasında devam eden çatışmalar esnasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (Hatay/Yayladağı) Teknecik Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki alana bir adet roket mermisinin düştü ve infilak etti.

Ülke topraklarına düşen bir adet roket mermisi herhangi bir zayiata yol açmazken ve angajman kuralları çerçevesinde, TSK Fırtına Obüsleri ile bilinen hedefe saat 17.30’da misliyle karşılık verdi.
CİHAN

Yorumlar