Genelkurmay: Narlıca ve Asi Nehri kaçakçıların geçiş noktası oldu

Genelkurmay Başkanlığı, hemen her gün Hatay Narlıca bölgesi Asi Nehri üzerinde yaşanan kaçakçılık olaylarına ilişkin bilgi verdi. Buna göre; dün (12 Haziran) Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa ve Ziyaret...

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay: Narlıca ve Asi Nehri kaçakçıların geçiş noktası oldu

Genelkurmay Başkanlığı, hemen her gün Hatay Narlıca bölgesi Asi Nehri üzerinde yaşanan kaçakçılık olaylarına ilişkin bilgi verdi.

Buna göre; dün (12 Haziran) Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa ve Ziyaret Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, hudut devriye faaliyeti icra eden mobil yol kontrol unsuru tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen parçalar halinde toplam 3 bin 250 metre uzunluğunda boru ve 70 adet 60 litrelik bidon bulundu.

Aynı bölgede, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen dört adet sal tespit edildi. Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile 3 bin 250 metre boru, 70 adet bidon ve dört adet sal olay yerinde imha edildi.

AKARYAKIT TANKERLERİ İMHA EDİLDİ

Yine Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye tarafında bulunan ve Suriye'den Türkiye'ye akaryakıt aktardığı tespit edilen üç adet 40 tonluk akaryakıt tankeri, yapılan ikazlara rağmen faaliyetlerine devam etmeleri üzerine kullanılamaz hale getirildi. CİHAN

Yorumlar