Genelkurmay'daki görüntülerle ilgili yeni iddia

Genelkurmay Başkanlığı'nda 15 Temmuz akşamı yaşananları gösteren kameraların akıbeti hala tartışılıyor. Gazeteci Hande Fırat kameraların darbeciler tarafından imha edildiğini savundu. Ortaya çıkmayan görüntülerde ise kuvvet komutanlarının yere yatırılma ve sürüklenme görüntülerinin olduğu iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay'daki görüntülerle ilgili yeni iddia
15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Genelkurmay Başkanlığı'nda yaşananlarla ilgili kamera görüntülerinin neden şu ana kadar yayınlanmadığı tartışmaları devam ederken dün NTV üzerinden 4-5 fotoğraf karesi yayınlandı. Genelkurmay Başkanlığı komuta kademesinin bulunduğu binada çekildiği belirtilen fotoğraf kareleri, binadaki güvenlik kameralarından alınmış görünüyor. Görüntülerin tamamanın neden yayınlanmadığı tartışma konusu olurken konuyla ilgili CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat'tan bazı açıklamalar geldi. Fırat, Parametre programında, Genelkurmay'daki kamera kayıtlarında, kuvvet komutanlarının merdivenlerde sürüklenme görüntülerinin olduğunu bu nedenle görüntülerin tamamının yayınlanmadığını savundu. Fırat, Genelkurmay binasındaki kameraların çoğunun da darbeciler tarafından imha edildiği için henüz görüntülerin soruşturma dosyasına giremediğini söyledi. 

Hande Fırat, bu sabah CNN Türk'te yayınlanan Parametre programında Genelkurmay Başkanlığı'nda 15 Temmuz gecesinde yaşananları gösteren kamera kayıtlarına dair çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Fırat, dün çıkan kayıtların devamında kuvvet komutanlarının darbeciler tarafından elleri bağlı şekilde merdivenlerden sürüklendiğine ilişkin görüntülerin olduğunu belirtti.

"KAMERALAR İMHA EDİLDİ"

Fırat, Genelkurmay Karargahı'ndaki kameraların da darbeciler tarafından imha edildiği için bu görüntülerin henüz savcılığın hazırladığı soruşturma dosyasına girmediğini belirtirken, diğer kuvvet komutanların da yere yatırıldığına ilişkin görüntülerin olduğunu aktardı. Kara Kuvvetleri Komutanı ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı, 15 Temmuz günü saat 21.00'de darbe girişiminde bulunan askerlerce Genelkurmay Karargâhı'na davet edilmişti. Karargâha girer girmez de askerlerce hem Kuvvet Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak hem de Kuvvet Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar'ın elleri arkadan kelepçelenerek yer yatırıldığı ileri sürülmüştü.

Yorumlar