'Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine...'

Daha önce Genelkurmay'a laf söyleyen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal yine kendine hakim olamadı.

Google Haberlere Abone ol
'Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine...'

İstanbul Barosu Başkanı umut Kocasakal, 3 sene öncelikle Eskişehir'de yaptığı konuşmasından ötürü Genelkurmay Başkanlığı'ndan muhtıra yediğini söyleyerek, "Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine orduya bu kadar ağır hakaretlere karşı ordusunu, subayını, askerini, pilotunu, onların can güvenliğini ve ordunun şerefini korusun" dedi.

GENELKURMAY'DAN MUHTIRA YEMEK EN ONURLU MADALYA

Eskişehir Barosu sebebi ile düzenlenen Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Hukuk Devleti ve Hukuk Güvenliği' konulu panele konuşmacı şekilde İstanbul Baro Başkanı umut Kocasakal, 3 sene öncelikle Eskişehir'de tıpkı salonda düzenlenen bir panelde, 'Biz zannettik ki ordumuz var. O diri ordu bizi korur. Artık TSK vesaire yerine Türk silahsız kuvvetleri var' konuşması itibariyle Genelkurmay Başkanlığı'ndan muhtıra yediğini anımsattı.

Kocasakal konuşmasında şöyle dedi:

"Özgecan kardeşimizi rahmetle, saygıyla ve öfkeyle anıyorum. Ama onun üstünden bütün kadınlara ve topluma kurulan öteki tuzaklar var. Bu da İç güvenlik ile ilgili. Direnme hakkıyla ilgili de bir şeyler anlatmak istiyorum. İsteyen istediğini yapsın. Umurumda dahi olmaz. Biz bu yola kafa koymuşuz. Biz eşimizle vedalaşmışız. Öyle bizi hapislerle, mahkemelerle, öteki şeylerle falan kimse susturamaz. Bunu bilsinler. Eskişehir'de yaptığımız konuşmalarım daha öncelikle hadise oldu. Burada mı bir şey var, ben de mi bir şey var? Bilmiyorum. Bir tanesi politik bir kriz yaratmıştı. Bir konuşmamdan ötürü Genelkurmay'dan muhtıra yemiştim. Sağ olsunlar, böyle bir Genelkurmaydan muhtıra yemek hayatımın en onurlu madalyalarından bir tanesidir. Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine orduya bu kadar ağır hakaretlere karşı ordusunu, subayını, askerini, pilotunu, onların can güvenliğini ve ordunun şerefini korusun." 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar