Gençler sordu, başkan cevapladı

Adana'nın Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Belediye Genç-K 2060 Gençlik Meclisi binasında gençler ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Gençler sordu, başkan cevapladı

Adana'nın Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Belediye Genç-K 2060 Gençlik Meclisi binasında gençler ile bir araya geldi. Özgan, eski başkan Aykut Arıcı moderatörlüğünde gençlerle bilgi alışverişinde bulundu.

Gençlik Meclisi tarafından organize edilen 'Gençler Soruyor, Başkan Cevaplıyor' konulu program çerçevesinde Başkan Özgan, gençlere Kozan Belediyesi olarak ilçedeki klasik belediyecilik hizmetleri yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda kazandırmış oldukları hizmetleri anlattı, kendi öğrencilik yıllarından örnekler verdi. Kendi öğrenciliği döneminde eğitim ve öğretim görmenin oldukça zor olduğunu hatırlatan Başkan Özgan, çocukluk yıllarını anlatarak o dönemde okuyabilmek için çektiği ve hayatta karşılaştığı sıkıntıları anlattı.

"HAYATINIZDA KESİNLİKLE SİYASETE YER VERİN"

Hangi partiden olursa olsun ileriki yıllarda mutlaka gençlere siyasete atılması gerektiğini hatırlatan Başkan Özgan, “Siz gençlerimiz bugün çalışarak hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Neden sizlerden bir cumhurbaşkanı veya başbakan olmasın. Yeter ki sizler isteyin. Hayatınızda kesinlikle siyasete yer verin. Hangi partiden olursa olsun siyaseti düşünün. Bizler sizin yaşınızda iken özellikle seksenli yıllarda ihtilaller ve darbeler yüzünden istediğimiz okullara gidemedik. Sizler gibi bir belediye başkanı veya kaymakam ile bir araya gelip değerlendirme çalışması yapmamız mümkün değildi. Bize hiç fırsat verilmedi. Ben de onun için gençlere fırsat vermeyi düşündüm. 2004 yılında ilk defa bu konu ile ilgili olarak belediye sinema salonunu açtım ve gençler ile bir araya geldim. O gün Gaye Dershanesi öğrencileri ile bir araya gelerek soru cevap değerlendirmesinde bulunduk.” diye kaydetti.

İlçedeki gerçekleştirmiş oldukları hizmetlere gençlerden sahip çıkmasını isteyen Özgan, “Kozan çok önemli tarihi ve kültürel bir şehir. Biz Kozan Belediyesi olarak ilçedeki bu değerlere sahip çıktık. İlçemizdeki sosyal hayatın canlanması ve tarihi değerlerin korunabilmesi ve gelecek nesillerimize aktarılması noktasında elimizden geleni yaptık. Sizler de bu eserlere sahip çıkın. Çünkü bu hizmetler sizin eseriniz. Kentinizin kıymetini bilin ve ucuz hesaplara bu hizmetleri kurda kuşa kaptırmayın. Ben sizler, anne ve babalarınız adına bu görevi icra ediyorum.” dedi.

Gençlerden belediye çalışmalarının on yıllık değerlendirmesini isteyen Başkan Özgan, gençler arasında oylama yaptı. Yapılan oylamada gençlerin tamamı Başkan Özgan’ın ilçedeki on yıllık hizmetlerini alkışlayarak, “Sen bize ilçede gerçekleştirecek bir şey bırakmadın ki başkanım. Geleceğin biz belediye başkanlarına yapacak bir iş bırakmadın. Çalışmalarından dolayı seni tebrik ediyoruz başkanım.” dediler.

Program sonunda Kozan Belediyesi Genç-K 2060 Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Ozan Özdoğan ve eski başkan Yasemin Köse gençler adına Başkan Özgan’a çiçek takdiminde bulundular. Çiğ köfte ikramı ile devam eden etkinlik sonrasında Başkan Özgan daha sonra gençler ile masa tenisi oynadı.

Kozan Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen etkinliğe AK Parti Kozan İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili, Kozan Lisesi Okul Müdürü Levent Tetik, işadamı Ali Baysal ve ilçedeki çeşitli liselerde okuyan gençlik meclisine üye öğrenciler katıldı. CİHAN

Yorumlar