Genç sanıktan mahkemeye: Anne babamı dinleseydim bunlar başıma gelmezdi

Eskişehir'de hırsızlık iddiasıyla hakim karşısına çıkan genç, anne baba sözünü dinlememenin kendisini bu hale soktuğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Genç sanıktan mahkemeye: Anne babamı dinleseydim bunlar başıma gelmezdi

Eskişehir'de hırsızlık iddiasıyla hakim karşısına çıkan genç, anne baba sözünü dinlememenin kendisini bu hale soktuğunu belirtti. G.K.(19), "Anne babam beni çok uyardı. Ancak ben onları dinlemedim. Onları dinleseydim bunlar başıma gelmezdi. Keşke anne babamın sözünü dinleseydim." dedi.

Eskişehir'de 19 yaşındaki G.K.'nin hırsızlık yaptığı gerekçesiyle hakkında yapılan şikayet üzerine dava açıldı. Şikayet üzerine Eskişehir Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan ve başka bir suçtan dolayı tutuklu olan G.K., hakkındaki hırsızlık iddiasını kabul etmedi. Avukat talep etmediği için savunmasını kendisi yapan G.K., "Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Mahalleli bilir. Mağdur ve müştekiler tekin kişiler değil. Şu anda hırsızlık suçundan içerideyim. 5 yıl hapis cezası aldım." diye konuştu.

Sanık G.K.'nin mahkemede arkadaş çevresi ile anne ve baba sözünü dinlemediği için başına kötü işlerin geldiğini anlatması dikkat çekti. "Arkadaş, anne ve baba sözü dinlememe kurbanıyım" diyen sanık G.K., şöyle dedi: "Arkadaşlarımı düzgün seçseydim bunlar başıma gelmezdi. Annem ve babam beni normalde çok uyardı. Ancak ben anne ve babamı dinlemedim. Şimdi keşke anne ve babamın sözünü dinleseydim. Bunların hiçbiri başıma gelmezdi." Sanık cezanın açıklanmasının ertelenmesini talep etti.

Mağdur S.O.'nun avukatı ise sanık G.K.'den şikayetçi olduklarını belirterek, "Kamu davasına katılmak istiyoruz." dedi. Tarafları dinleyen ve dosyayı inceleyen mahkeme, davanın görülmesi için dosyayı bir üst mahkemeye gönderdi. CİHAN

Yorumlar