Genç matematik olimpiyatçısı Türkiye'yi temsil edecek

Nilüfer Coşkun Koleji 7. Sınıf öğrencisi Mustafa Emir Çelebi, bu yıl Makedonya’da düzenlenecek 18. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil edecek. Çelebi, en genç matematikçi olarak TÜBİTAK Ulusal Matematik Takımı'nda yer...

Google Haberlere Abone ol
Genç matematik olimpiyatçısı Türkiye'yi temsil edecek

Nilüfer Coşkun Koleji 7. Sınıf öğrencisi Mustafa Emir Çelebi, bu yıl Makedonya’da düzenlenecek 18. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil edecek. Çelebi, en genç matematikçi olarak TÜBİTAK Ulusal Matematik Takımı'nda yer alacak.

2013 Aralık ayında düzenlenen Türkiye’nin en prestijli bilim olimpiyatında TÜBİTAK 2. Aşama Matematik dalında gümüş madalya kazanan Çelebi, Ocak 2014 TÜBİTAK Kış Kampını başarı ile tamamladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Nilüfer Coşkun Koleji Matematik Öğretmeni ve Olimpiyat Takımı Koordinatörü Rafet Türk, "TÜBİTAK Ulusal Matematik takımına seçilebilmek için 2014 Mayıs ayı sonunda takım seçme sınavı yapıldı. Öğrencimiz Mustafa Emir, 7, 8 ve 9. sınıfta madalya alarak elemelere katılan öğrencileri geride bıraktı. Çok genç olmasına rağmen gösterdiği üstün başarıyla TÜBİTAK Matematik takımına seçildi. Türkiye’yi temsil eden diğer öğrencilerin 9. Sınıf olduğu takımda 7. sınıf öğrencimiz Emir Çelebi en genç olimpiyatçı olarak göğsümüzü kabarttı. Öğrencimize 21-25 Haziran tarihleri arasında yapılacak olimpiyatlarda başarılar diliyoruz." dedi. Emir Çelebi de "Çok mutluyum, çok soru çözüyorum, derslerimin yanında olimpiyat takımında sistematik olarak çok çalışıyorum. Şimdi, ülkemizi Genç Balkan Matematik olimpiyatında temsil edeceğim." diyerek duygularını paylaştı.

CİHAN

Yorumlar