Genç Kariyer Penceresi, 18. sayısıyla okuyucuyla buluştu

4 yıldır yayın hayatına devam eden Genç Kariyer Penceresi Dergisi, 18. sayısına ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Genç Kariyer Penceresi, 18. sayısıyla okuyucuyla buluştu

4 yıldır yayın hayatına devam eden Genç Kariyer Penceresi Dergisi, 18. sayısına ulaştı. Eğitim ve kariyer odaklı içeriği ile dikkat çeken dergi, öğrenci ve velilere rehberlik etmeye devam ediyor. Son sayıda, karne alma sürecinde olması gereken ideal iletişim yöntemlerine yer verildi. Uzmanlar, "Karnelerin verildiği bu süreçte herkes kendine pay çıkarmalı. Karnedeki puanlar veli-öğrenci-öğretmen iletişiminin sonucudur." yorumunu yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Celal Gülsen, karnelerdeki zayıf notlar bahane edilerek öğrencileri günah keçisi yapmanın adil bir davranış olmadığını söyledi. Eğitim sisteminden de kaynaklanan sorunlar ve sorumluluklar yüzünden zayıf not verilen öğrencilerin üzerine bu yükü atmanın doğru olmayacağına değinen Gülsen, "Çocuklarınızın karnesini değerlendirip, çocukların psikolojisini hiçe sayarak rencide etmeden önce bir kez daha düşünelim. Bu karne sadece çocuğa verilen bir karne değildir. En az çocuklar kadar velilere, öğretmenlerin kendilerine ve tüm eğitimcilere, eğitim sistemine ve topluma verilen bir karnedir." dedi.

Derginin bu sayısında hem eğitimcileri hem veli ve öğrencileri ilgilendiren önemli konular yer alıyor. Mevlana’nın ünlü eseri Mesnevi’den yola çıkarak hazırlanan ve Doç. Dr. Süleyman Doğan imzalı yazıda iletişim ve eğitim ile ilgili öneriler sunuldu. Doğan, eğitimi bir ihtiyaç olarak gören Mevlana’nın, bir eğitimcide bulunması gereken özellikler ve öğretim yöntemleri ile ilgili olarak ortaya koyduğu görüşleri ile evrensel bir şahsiyet olduğunu kaydetti. Doğan, "Mevlana, modern eğitimde yer alan çocuğun benliğini öne çıkarma düşüncesine ters düşmemektedir. Mevlana modern görüşten biraz daha ileri giderek, çocuğun gerçek benliğini yakalayıp öne çıkmasını istemektedir. Modern psikolojide iç gözlem metodu olarak adlandırılan bu metot Mevlana’da, kendini gözleme, kendini anlama ve kendini tanıma olarak yer alır. Kendi kendini terbiye etmenin en güzel ve geçerli yolu bireyin kendi nefsiyle mücadele etmesi anlamına gelmektedir." ifadelerini kullandı.

Genç Kariyer Penceresi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Abdulrezzak Çil, 18. sayısında da yine gençler için oldukça önemli konulara değinildiğini ifade etti. Dergide ayrıca, iyi bir kariyer için neler yapılması gerektiği, yetenek yönetimi, kitap okuma alışkanlığı, CV yazma teknikleri, iletişim becerilerini geliştirme ve zaman yönetimi ile ilgili önemli yazılara da yer verildi.

Genç Kariyer Penceresi'ne www.kariyerpenceresi.com adresinden ulaşılabiliyor.

CİHAN

Yorumlar