Genç Karagözcüler Ereğli Fatih Koleji'nde geleneği sürdürüyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji öğrencileri Hacivat Karagöz oyununu sergiledi. Bazı oyunların senaryosunu kendileri yazan öğrenciler, toplamda 20 oyun sergiledi.Ereğli Özel Fatih Koleji öğrencileri, sadece Ramazan aylarında sergilenen...

Google Haberlere Abone ol
Genç Karagözcüler Ereğli Fatih Koleji'nde geleneği sürdürüyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih Koleji öğrencileri Hacivat Karagöz oyununu sergiledi. Bazı oyunların senaryosunu kendileri yazan öğrenciler, toplamda 20 oyun sergiledi.

Ereğli Özel Fatih Koleji öğrencileri, sadece Ramazan aylarında sergilenen Hacivat Karagöz oyununu her sene düzenleyerek güzel oyunlar ortaya koydu. Öğrencilerin kendi senaryolarını sergilediği gösteri büyük ilgi görürken, toplamda 20 oyun sergilendi. Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak açıklamada bulunan okulun edebiyat öğretmeni Hakan Gökkaya, "14. yüzyılda ortaya çıkan Karagöz oyunu son yıllarda unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizden. Sadece Ramazan aylarında hatırlanıyor ama Ereğli Fatih Koleji'nde her yıl yaşatılmaya devam ediyor. Öğrencilerin Karagözü canlandırdığı projenin 3. yılında da çok güzel oyunlar ortaya çıktı. Toplamda 20 oyun sergilendi. Oyunların bazılarının senaryolarını kendileri yazan öğrenciler, aynı zamanda oyunları güncel esprilerle de donattı." dedi.

Gökkaya, okulda 10. sınıflarla Karagöz oyunu yarışması yaptıklarını ifade ederek, "Geleneksel oyunlarımızı anlama ve kültür aktarıcılığı anlamında hoş bir etkinlik oluyor. 3 yıldır yaptığımız için öğrenciler bu aktiviteyi benimsedi, her sınıf uyguluyor. Çok kabiliyetli, yetenekli öğrenciler çıkıyor. 10. sınıf edebiyat dersinde bu konu anlatıldıktan sonra öğrencilerin bu duyguyu yaşamaları için proje ödevi veriliyor. Sonra öğrenciler gruplar halinde sunuyorlar. Her yıl bu etkinliği 70 öğrenci tekrar canlandırıyor ve gelecek nesle aktarıyor." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar