Genç hukukçular Avrupa’da Türkiye’yi temsil etti

Avrupa'da Uluslararası Ticaret Odası (MTO) tarafından 9.’su yapılan Uluslararası Ticari Arabuluculuk Yarışması'na Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi katılarak Türkiye'yi temsil etti.

Google Haberlere Abone ol
Genç hukukçular Avrupa’da Türkiye’yi temsil etti

Avrupa'da Uluslararası Ticaret Odası (MTO) tarafından 9.’su yapılan Uluslararası Ticari Arabuluculuk Yarışması'na Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi katılarak Türkiye'yi temsil etti. Yarışmada, uyuşmazlık sorunlarına çözüm yöntemleri masaya yatırıldı.

Dünyanın farklı ülkelerinin yer aldığı ‘Uluslararası Ticari Arabuluculuk Yarışması’na çeşitli üniversitelerden gruplar katıldı. Sunumların tamamının İngilizce yapıldığı yarışmada, bu yıl toplam 500 katılımcı ve 66 üniversite takımı yarıştı. Gerçek hayatta yaşanan uluslararası ticari uyuşmazlıkların dava olarak ele alındığı yarışmada, öğrenciler ‘Uluslararası Ticaret Odası 2014 Arabulucu Kuralları’ çerçevesinde ticari hukukun temel ilkelerine bağlı kalarak çözüm bulmaya çalıştı. Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Ahmet Enis Etlik ve Muhammed F. Kaplan, Türkiye’yi temsil eden ilk ve tek takım oldu.

Hukuk Fakültesi öğrencisi Ahmet Enis Etlik, alternatif uyuşmazlık yöntemlerinden biri olan arabuluculuk ile şirketlerin hukuki yollara gitmeden zaman kazandığını ve bu yöntemin devlet yargısından daha ucuz bir yöntem olduğunu ifade etti. Bu yönüyle popüler ve önü açık bir alan olduğunu vurgulayan Etlik, "Bu yarışma ile uyuşmazlık çözümünde başka yolların da olduğunu öğrendik. Bu tür global yarışmalara katıldıkça kendi değerlerimizin farkına varıyoruz." diye konuştu. Muhammed F. Kaplan da "Fatih Üniversitesi olarak ülkemiz adına ilk kez orda bulunduk. Tam 9 yıllık geçmişi olan bu büyük organizasyonda olmamak üzücü. Bu yarışmalara büyük ülkeler oldukça önem veriyor ve basının ilgisi oldukça fazla. Yarışmanın öğrenciler açısından farklı bir ufuk olduğunu düşünüyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar