Genç ASİAD üyelerine motivasyon semineri

Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genç Girişimciler Komitesi üyelerine yönelik, “Kişisel Gelişim ve Motivasyon” semineri düzenlendi. Aydın Ticaret Borsası’ndaki seminer, "Dünyanın en akıllı adamı benim." sözüyle meşhur...

Google Haberlere Abone ol
Genç ASİAD üyelerine motivasyon semineri

Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genç Girişimciler Komitesi üyelerine yönelik, “Kişisel Gelişim ve Motivasyon” semineri düzenlendi. Aydın Ticaret Borsası’ndaki seminer, "Dünyanın en akıllı adamı benim." sözüyle meşhur olan kişisel gelişim uzmanı Erdal Demirkıran tarafından verildi.

Başarmak için önce inanmak, hedef koymak ve hedefe ulaşmak gerektiğini belirten Demirkıran, "Ülkem için faydalı işler yapanların yanındayım. Ben dünyanın en akıllı insanıyım." dedi. Uluslararası 300'den fazla projeye imza attığını vurgulayarak, birçok insanın kendisine deli gözüyle baktığını ifade eden Demirkıran, bir kartal yavrusunun hikâyesini şöyle anlattı: “Tavuğun altında yumurtadan çıkan kartal yavrusu, annesinin söylemleriyle bir tavuk gibi öldü. Ona tavuk gibi yaşamayı ve korkmayı öğretmişti. Aslın ölen bir kartaldı. Bir kartal gibi doğup bir tavuk gibi yaşayıp tavuk gibi ölmek var. Dünyada yaşayan 7,5 milyar insan, kendi gücünün farkında olmadığı için başkalarının gücüne özenerek hayatını geçiriyor. Birinin Edison’un ampulü buluşuna, “'Vay, nasıl başarmış?' demesiyle tavuk gibi ölen bir kartalın arasında, eskilerin deyişiyle bir iğnenin ucu kadar fark yok. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Dünyada bizim milletimizden akıllı millete rastlamadım ama 7,5 milyar insanın içerisinden bizim milletimizi alalım, dünyada ne değişiyor bakalım. Bir kamyon elmadan bir tane elma alsak, yine geriye bir kamyon elma kalır, yani bir elma sonucu değiştirmiyor. Yani dünyadan sadece Türkiye’yi kaldırırsanız, dünyada sadece kebapçılar aranır. ADB’yi kaldırdığınızda teknoloji diye bir şey kalmıyor. Japonya’yı kaldırdığınızda, nanoteknoloji diye bir şey kalmıyor. Almanya’yı kaldırırsanız, araba diye bir şey kalmıyor. Adamlar bugün dünya devi olmayı başarmışlar ama bizde bir şey yok. Neden? Çünkü bizim hedefimiz yok. Hedefimize inanmamışız. Başlamak, işin yarısı değil. Başlamak sadece başlamak, bitirmekse bitirmektir.”

Bir şeyler başaran insanlar için söylenen, “Ne götürdü?” sözünün yanlış olduğunu belirten Demirkıran, “Adam bir şey başarmış, 'Bak adam şunu başarmış.' diyorsunuz. 'Öbür tarafa ne götürdü?' diyorlar. İnsanlarda bir eziklik psikolojisi var. Ölenlerin ne götürdüğüne değil, ne getirdiğine bakmamız lazım. Zaten öbür tarafa bir şey götüren de yok. Allah, insanı en mükemmel şekilde yaratmış. Herkes bu mükemmelliğinin farkına varmalı.” şeklinde konuştu.

Seminere ASİAD Başkanı Semin Menzilci ve dernek üyeleri katıldılar. Seminer sonunda ASİAD Genç Girişimciler Komitesi Başkanı İbrahim Tonkul, Erdal Demirkıran’a teşekkür plaketi verdi. CİHAN

Yorumlar