Gemlik yeni üst geçide kavuştu

Bursa'nın Gemlik ilçesi girişinde yapımı tamamlanan üst geçitle Çarşı Deresi düzenlemelerini inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik´in yeni dönemde büyükşehir projeleriyle değişerek gelişeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Gemlik yeni üst geçide kavuştu

Bursa'nın Gemlik ilçesi girişinde yapımı tamamlanan üst geçitle Çarşı Deresi düzenlemelerini inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik´in yeni dönemde büyükşehir projeleriyle değişerek gelişeceğini söyledi. Başkan Altepe, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz´la birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yatırımları inceledi.

İlk olarak İstiklâl Caddesi´yle Hisar Mahallesi´ni birbirine bağlayan üst geçidi gezen Altepe, daha sonra ilçe merkezine geçerek Çarşı Deresi´ndeki çalışmalar hakkında Yılmaz´dan bilgi aldı. İl merkezinde olduğu gibi ilçe merkezinin de her geçen gün değişerek geliştiğini belirten Altepe, sağlıklı ve ulaşılabilir Bursa yönündeki çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. Gemlik girişinde yaptırılan köprünün ışıkları, mimarisi ve çelik yapısıyla ilçeye ve bölgeye ayrı bir değer kattığını belirterek, "Gemlik´in çevresini daha da güzelleştirme, ulaşımı daha da rahat kılma adına yaptığımız çalışmalar çerçevesinde projelendirdiğimiz, hayata geçirdiğimiz üst geçit, toplamda 1,5 milyon TL´ye mal oldu. Gemlikimiz'e, Bursamız'a, insanımıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe merkezinde sürdürülen Çarşı Deresi çalışmalarını inceleyen Başkan Altepe, Bursa´nın dere yatakları ve çevre düzenlemeleriyle de dikkat çeken bir il olduğunu kaydetti. Göreve geldiklerinden bu yana il merkezinde ıslah edilmedik dere yatağı bırakmadıklarını, ilçelerde de benzer çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederek, "Gemlik´in merkezinde yer alan Çarşı Deresi´ni de bu kapsamda değerlendirebiliriz. 55 yıl önce üzeri kapatılan dereyi, üzerini açmak suretiyle tamamen temizledik. Taşkınlara karşı önlemimizi aldık. Daha önce direkt denize bırakılan pis su olayını da arıtma tesisi yapmak suretiyle çözdük. İnşallah bundan sonra dereden etrafa yayılan ve rahatsızlık veren koku olayı olmayacak. Denize kirli su bırakılmayacak." şeklinde konuştu.

Başkan Vekili Yılmaz da ilçenin büyükşehir gücüyle günden güne gelişerek değiştiğini söyledi. Gemlik girişinde yaptırılan üst geçidin ışıklarıyla dikkati çektiğini, mimarisiyle insana sıcak duygular verdiğini belirterek, "Çarşı Deresi de eski görüntüsünün aksine yeniden düzenlendi. Ağaçlandırma ve ışıklandırma çalışmalarıyla bambaşka bir hal aldı. Ben destek ve ilgilerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´ye teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar