Geliştirdiği füze sistemi ile 1. olan öğrenci altınla ödüllendirildi

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda geliştirdiği projesi ile Fizik dalında Türkiye birincisi olan Sivaslı Metehan Emlik’e, Vali Alim Barut tarafından altın hediye edildi. İMKB...

Google Haberlere Abone ol
Geliştirdiği füze sistemi ile 1. olan öğrenci altınla ödüllendirildi

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda geliştirdiği projesi ile Fizik dalında Türkiye birincisi olan Sivaslı Metehan Emlik’e, Vali Alim Barut tarafından altın hediye edildi.

İMKB Anadolu Lisesi öğrencisi Metehan Emlik, 10 bin 418 projenin başvurduğu TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmaya 'İkinci Nesil Yarı Otomatik Güdümlü Tanksavar Füzesi Güdüm Sistemi Tasarım, Donanım ve Yazılımı' isimli projesi ile katılarak ön değerlendirme sonuçlarına göre Fizik dalında birinciliği elde etti.

Öğretmenevi’nde düzenlenen törende, Metehan Emlik ile birlikte 'Aralarında Asallık ve Bölünememe Durumlarında İşlevsel Formüller' projeleri ile matematik dalında üçüncü olan Fen Lisesi öğrencileri Mücahit Ekinci ve Halil İbrahim Karakoç ve 'Kekik Yağının Antikanser Etkisinde Antianjiyogenik Rolü' isimli projesi ile biyoloji dalında mansiyon ödülüne layık görülen Sivas Fen Lisesi öğrencilerinden İlayda Çetin, Vali Alim Barut tarafından altın ile ödüllendirildi. Danışman öğretmenlere de çeşitli hediyeler verildi.

Vali Alim Barut, TÜBİTAK yarışmasında Türkiye derecesi elde eden öğrencileri tebrik etti. Projesi ile ilgili bilgi veren Metehan Emlik, ülke savunmasının, yeni gelişmelere ve tehdit unsurlarına göre güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, savunma sanayiinde son yapılan girişimlere rağmen ülkenin hala dış ülkelere bağımlı olduğunu, bunun için projeyi gerçekleştirdiğini anlattı.

Tanksavar füze sistemi açısından ülkenin savunma silahlarında zayıf olunan alanlardan biri olduğunu öne süren Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Emlik, projesinin, tanksavar silahların geliştirilmesi düşünülmüş yeni bir güdüm sistemi tasarlanarak üretim maliyetinin düşürülmesinin hedeflendiğini ifade etti. Projesinin hazırlanmasında Sivas esnafının da katkısı olduğunu aktaran 18 yaşındaki genç mucit, danışman öğretmenleri ve okul idaresine de teşekkür etti. Törene, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile projeye katılan okulların idareci ve öğretmenleri katıldı.

CİHAN

Yorumlar