'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği' yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği ile Silifke Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği çocuk oyunları şenliği sona erdi. Bu yıl birincisi yapılan “Silifke...

Google Haberlere Abone ol
'Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği' yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Geleneksel Çocuk Oyunları Derneği ile Silifke Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği çocuk oyunları şenliği sona erdi. Bu yıl birincisi yapılan “Silifke Birinci Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”nin finali Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarından, topaç çevirme, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve kaleli yakan top olmak üzere 4 kategoride düzenlenen çocuk oyunları şenliği lginç görüntülere sahne oldu. İlçede eğitim-öğretim gören 15 okuldan 336 öğrencinin katıldığı yarışmalarda 2. sınıf düzeyinde yapılan, “Yağ satarım bal satarım” yarışmasında birinciliği Gazi Paşa İlkokulu, ikinciliği Cengiz Topel ilkokulu ve üçüncülüğü Yeşilovacık ilkokulu ile Silifke Özel Uğur İlkokulu paylaştı.

3. sınıf düzeyinde gerçekleşen, “mendil kapmaca” oyununda birinci Gazi Paşa İlkokulu, ikinci Ahmet Necati Hancıoğlu ilkokulu, üçüncülüğü Silifke Özel Uğur ilkokulu ile Cengiz Topel ilkokulu paylaştı.

4. sınıf düzeyinde gerçekleştirilen, “Topaç” oyununda birinci Arkarası ilkokulu, ikinci Gazi Paşa İlkokulu, üçüncülüğü ise Veysel Balcı İlkokulu ile Cengiz Topel ilkokulu kazandı.

5. sınıf düzeyinde, “Kaleli yakan top” oyununda birinci Yeşilovacık ortaokulu, ikinci Tosmurlu ortaokulu, üçüncü ise İmamhatip ortaokulu ile Sarıcalar ortaokulu paylaştı.

Yarışmalarda derece alan okulların il düzeyinde yapılacak olan yarışmalara katılmaya hak kazandığı belirtildi.

Unutulmaya yüz tutan ve çağımız çocuklarının teknoloji bağımlısı olmasından dolayı toplu oynanan oyunlardan uzak durduğunun altını çizen Silifke Milli Eğitmi Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke’ de ilk kez yapılan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerinin oldukça güzel geçtiğini söyledi. Çiftçi, “Bu yıl ilk kez böylesine güzel bir yarışma düzenlendi. Hem geleneksel oyunlarımızın gelecek nesillere aktarılması hemde örencilerin kaynaşması açısından oldukça verimli bir etkinlik oldu. Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi gösterdikleri cesaret için ayrıca teşekkür ediyorum. Yarışmalarda dereceye giren okullarımız Mersin’de düzenlenecek olan yarışmalarda ilçemizi temsil edecekler” dedi.

Müzik eşliğinde misafirleri ve öğrencileri coşturan palyaçolar turnuvaya ayrı bir renk kattı. Final sonunda verilen plaketlerin ardından katılımcılar, veliler, hakemler ve görevliler ile çocuklar hep birlikte dans edip şenliğin tadını çıkarttı. Programa Milli Eğitimi Şube Müdürü Sabit Yıldız, Recep Şeker, Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu Müdürü Hüseyin Kulalı, Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Nuray Taşçı, Şube Müdürü Sabit Yıldız, Yeşilovacık İlkokulu Müdürü Adnan Şeker, Arkarası İlkokul Müdürü Mustafa Gök, Şube Müdürü Abdurrahman Akbuğan, Çocuk Oyunları Komite Üyesi Hüseyin Durna, Taşeli Okulları adına Şebnem Özlü, İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Halil İbrahim Artural da katıldı. CİHAN

Yorumlar