Geleceğin gazetecileri ilk gazetelerini tasarladı

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf birinci ve ikinci öğretim öğrencileri, 'Sayfa Tasarımı-II' dersi kapsamında 8 sayfadan oluşan ve renkli olan ilk gazetelerini tasarladı.    Yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin gazetecileri ilk gazetelerini tasarladı

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf birinci ve ikinci öğretim öğrencileri, 'Sayfa Tasarımı-II' dersi kapsamında 8 sayfadan oluşan ve renkli olan ilk gazetelerini tasarladı.

    Yaklaşık 7 ay boyunca Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Temiztürk’ten sayfa tasarımı eğitimi alan öğrenciler, 8 sayfalık tasarımlarıyla hünerlerini sergiledi. Öğrenciler gazete ödevi için 10 ile 50 arasında puanlar aldı.

    Tasarım ödevini yapan öğrencilerden Öztan Aydın, “Gerçekten, 2 yıldır buradayız ilk profesyonel olmasa da yarı profesyonel diyebileceğimiz bir çalışma yaptık anısı şimdi anlaşılmıyor ancak yıllar sonra önemli bir yeri olacak. Çerçeveletmeyi düşünüyorum. Renkli ve güzel bir gazete oldu. Hocamıza ödevi verdiği için teşekkür ederim.” dedi.

    "5N 1K haber kuralında artık 1T diye adlandırılan tasarımın önemi öğrenmiş olduk." diyen öğrencilerden Bekir Kaya, “Tasarım ile çok şey ifade edilebiliyor. Gazeteyi alıcı kılabiliriz. Sade ve emek harcanan bir çalışma ile gazetenin kalitesi ortaya çıkıyor. Ben iyi yaptığımı düşünüyorum. Şimdi farklı bir programa geçeceğiz. Ondan da bir şeyler öğreneceğiz ve inşallah bitirdiğimizde tüm derslerimizin faydasını görürüz ve işe girerken karşımıza çıkar.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar