Gediz Üniversitesi'nde girişimciliği öğrendi, hayalindeki işi kurdu

Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM)'in, İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle ücretsiz düzenlediği “Girişimcilik Proje Destek Programı” meyvelerini veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Gediz Üniversitesi'nde girişimciliği öğrendi, hayalindeki işi kurdu

Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM)'in, İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle ücretsiz düzenlediği “Girişimcilik Proje Destek Programı” meyvelerini veriyor. Bu eğitim sayesinde ülke ekonomisine yeni girişimciler katılıyor, yeni istihdam alanları açılıyor. Bunların bir örneği de Sevil Petrini.

27 yaşındaki Petrini, güzellik ve bakım hizmetleriyle cilt tedavisinin aynı anda sunulduğu bir merkez açma hayali kuruyordu. Bunun için yurtdışında da eğitim görmüştü ancak bir türlü cesaret edemiyordu. Gediz Üniversitesi’nin girişimcilik programı, yaşamında adeta dönüm noktası oldu. 70 saatlik eğitim sırasında öğrendikleri, onu düşlerini süsleyen patronluğa taşıdı. İtalyanca’da "muhteşem" anlamına gelen "Splendida" adlı bir güzellik stüdyosu açtı, hem hanımlara hem erkeklere hizmet vermeye başladı, beş kişiye de iş imkanı sağladı. KOSGEB ise 30 bin lira hibe krediyle destekledi. Hayali gerçeğe dönüşen Sevil Petrini, yaptığı açıklamada, “Eğitimin önemini bir kez daha anladım. Bu program, girişimci olmak isteyen ama neyi nasıl yapacağına tam olarak karar veremeyenlere yol gösteriyor. Devlet desteğinden yararlanma imkanı da sunuyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar