Gediz Üniversitesi'nde 120 liseden öğrenciler fikirleriyle yarışacak

Gediz Üniversitesi, düşünen ve düşündüğünü ifade edebilen, görüşlerini savunabilen, toplum önünde konuşabilen, iletişim gücü yüksek, kendine güvenen gençler yetiştirmek için bir defa daha kolları sıvadı.

Google Haberlere Abone ol
Gediz Üniversitesi'nde 120 liseden öğrenciler fikirleriyle yarışacak

Gediz Üniversitesi, düşünen ve düşündüğünü ifade edebilen, görüşlerini savunabilen, toplum önünde konuşabilen, iletişim gücü yüksek, kendine güvenen gençler yetiştirmek için bir defa daha kolları sıvadı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilki geçen yıl yapılan ve büyük ilgi gören Liselerarası Münazara Şampiyonası'nın ikincisi düzenlenecek. 27-30 Aralık 2013 arasındaki şampiyonaya 120 lise katılacak. İnsanlığa yön veren devlet adamlarının yetişmesinde büyük payı bulunduğu için "liderlerin oyunu" olarak bilinen münazara karşılaşmalarında, okulları temsil eden ekipler dört gün boyunca mücadele edecek.

İlkinde olduğu gibi eğitim, şiddet, göç, adalet, sağlık ve siyaset üzerine kafa yorulacak. Hükümet kanadında yer alanlardan güncel bir konuyu savunması, muhalefettekilerinse o fikri çürütmesi istenecek. Jüride, çeşitli üniversitelerden ulusal ve uluslararası münazara turnuvalarında derece yapmış öğrenciler görev alacak. Ekipler, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgi, hitabet gücü, vücut dili kullanma becerisine ve ikna kabiliyetlerine göre değerlendirilecek. Turnuvayı birincilikle tamamlayarak şampiyonluk kupasını kaldıran öğrencilere ve öğretmenine mini Ipad, ikinci ekibe ise netbook verilecek. Sosyal medyayı en iyi kullanan da mini Ipad ile ödüllendirilecek. Sürpriz etkinliklerin de olacağı, karşılaşmalar dışındaki zamanın keyif dolu geçeceği şampiyonaya başvurular, 13 Aralık Cuma günü sona erecek. Ayrıntılı bilgi, "liderlerinoyunu.gediz.edu.tr" internet sitesinden alınabilir.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yaptığı açıklamada geçen eğitim dönemindeki münazara şampiyonasına yoğun ilgi olduğunu hatırlattı. Çevik, yarışmanın ve öğrencilerin gösterdiği ilginin önemine şu sözlerle dikkat çekti: “Türkiye’nin, özgüveni ve bilgi seviyesi yüksek gençlere ihtiyacı var. Ülkemizin daha iyi yerlere ulaşabilmesi için gelecek nesilleri her alanda iyi yetiştirmeliyiz. Liderlik okulu olarak da adlandırabileceğimiz münazara turnuvaları, işte bu açıdan büyük önem taşıyor. Liseler arasındaki bu mücadeleyi, 2014’te tüm Türkiye’ye taşımayı hedefliyoruz.”

Geçmişi İngiliz Parlamentosu’na dayanan münazara, yaklaşık 200 yıldır uygulanan bir tartışma platformu. Meclis ortamı canlandırılır ve zıt fikirleri savunan taraflar birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışır. İnsanlığı ilgilendiren her konuya farklı açılardan bakıp görüş bildirme ve toplum önünde konuşabilme yeteneği kazandırdığı için devlet adamlarının yetişmesinde önemli payı olduğu kabul edilmektedir. Öğrencilik yıllarında münazara karşılaşmalarına katılmış liderler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal, Bill Clinton, Tony Blair ve Kofi Annan da yer almaktadır. CİHAN

Yorumlar