Geçen yıl bin öğrencinin istihdamını sağlayan fuar, yedinci kez düzenlenecek

Manisa’da geçtiğimiz yıl binden fazla üniversite ve meslek lisesi öğrencisinin istihdamını sağlayan ‘Manisa İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri’nin bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek. Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü...

Google Haberlere Abone ol
Geçen yıl bin öğrencinin istihdamını sağlayan fuar, yedinci kez düzenlenecek

Manisa’da geçtiğimiz yıl binden fazla üniversite ve meslek lisesi öğrencisinin istihdamını sağlayan ‘Manisa İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri’nin bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek. Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediye, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri, 14 Mayıs’ta başlayacak ve 2 gün sürecek.

Öğretmenevi’nde Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Manisa İŞKUR İl Müdürü Yüksel Uçar, daha önce İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı olarak düzenledikleri etkinliği bu sene İstihdam ve Eğitim Buluşma Günleri olarak düzenleyeceklerini söyledi.

2007 yılından beri istihdam etkinliği adı altında Manisa’da bir etkinlik başlattıklarını hatırlatan Uçar, “Bu fuar etkinlik Türkiye’de diğer illere de örnek oldu. Bakanlığımızca Büyükşehir olan bütün illerde etkinlik yapılması zorunlu hale getirildi. Biz Manisa olarak Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Celal Bayar Üniversitesi’nin destekleriyle 7 yıldır yapıyoruz. Bu etkinlik çerçevesinde Manisa’da iş gücü arz eden, iş gücünü eğiten Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve üniversitemiz ile beraber iş gücü talep eden sanayideki firmaları buluşturup kaynaştırmayı amaçlıyoruz. Bu fuar etkinliğinde istihdam günü etkinliğinde iş arayanlar, iş başvurularını, staj başvurularını burada firmalarla yüz yüze görüşerek yapabilmekte. Bu yılki etkinliğimiz biraz daha farklı oldu. Bu sene katılımcı ücreti almayacağız. 40’a yakın firmamız var ve fuar etkinliği kapsamında tanınmış işadamlarıyla Manisalıları buluşturacağız. Finali de yine Türkiye ve dünyanın tanıdığı Antakya Medeniyetler Korusu ile kapanışımızı yapacağız. Bu etkinlikte bize destek verenler teşekkür ediyorum. Amacımız bu etkinliği önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı ve daha geniş bir katılımla yapmayı planlıyoruz. Biz Manisa olarak örnek bir proje başlattığımızda Bakanlığımız bu projenin önemini diğer illerle paylaştı. Biz konuda bir önderlik yapmış olduk.” dedi.

Geçen yıl yaptıkları fuara 25 bin katılım olduğunu anımsatan Uçar, “Burada bizim hedef kitlemiz üniversite öğrencileri ve meslek lisesi öğrencilerini sanayici ile buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu etkinlikte staj ve iş başvuruları alınıyor. En son yaptığımız fuarda 6 bin iş başvurusu alınmıştı. Bu fuar kapsamında binden fazla kişi de istihdam edilmişti. Manisa’da istihdam sıkıntısı yok. Son 4 yılda istihdam oranını yüzde 52 oranını artırdı. İşsizlik yönüyle baktığımızda yine Manisa 2023 yılı hedefini 2012 yılında yakaladı. Buda bizim için avantaj. Manisa sanayisi gelişen, istihdamı artan bir olarak Türkiye’nin önde gelen illerinden birisidir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar