Gaziler barış için pedal çevirdi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yılı kutlamaları kapsamında, 9 Temmuzda İstanbul'dan başlatılan ve Lefkoşa'da son bulacak "Bisiklet ile Barış Turu"na katılan 31 bisikletçi, Mersin’in Mut ilçesine...

Google Haberlere Abone ol
Gaziler barış için pedal çevirdi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yılı kutlamaları kapsamında, 9 Temmuzda İstanbul'dan başlatılan ve Lefkoşa'da son bulacak "Bisiklet ile Barış Turu"na katılan 31 bisikletçi, Mersin’in Mut ilçesine ulaştı.

Barış turuna katılan bisikletçiler arasında gazilerin yanı sıra Rusya Federasyonu ve Bulgaristan’dan sporcular da yer alıyor. Bir gece Mut öğretmen evinde dinlendikten soran Silifke- Taşucu’na gitmek için hazırlıklar yapıldı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının Kıbrıs Barış Harekatı'nın uluslararası alanda tanınmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Etkinliğin 20 Temmuz'da Kıbrıs Barış Harekatı kutlamalarıyla son bulacağını aktaran Yumuk, "Bisikletle Barış Turu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından organize edildi. 09 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul’dan başlayıp 21 Temmuz 2014 tarihinde Lefkoşa’da sona erecek. Amacımız İstanbul'da başlayıp KKTC'ye kadar intikal etmekti. Sona yaklaştık. Buradaki amacımızın birincisi KKTC'nin uluslararası ortamlarda tanıtılması, ikincisi amacımız ise 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40. yıl dönümü etkinliklerine iştirak etmek ve bu törenlerin en iyi şekilde kutlanmasını sağlamak. Üçüncü amaç ön elemede sporun barış için yapıldığını Mustafa Kemal Atatürk'ün “yurtta sulh Cihanda Sulh” sözünün ne kadar geçerli ve önemli olduğunu vurgulamaktır. Aynı zaman da sporun önemli olduğunu göstermek amaçlı bir etkinlik yapıldı.” diye konuştu.

Şuan 25 bisikletlimiz 5 destek personeli 1 kişide araç şoförümüz olmak üzere toplam 31 kişilik bir kafileyiz olduklarını anlatan Yumuk, “Türkiye turumuz İstanbul’da başladı. Daha sonra, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Kulu, Konya, Karaman olup şuanda Mut’ta konaklıyoruz. Nasip olursa Perşembe günü Silifke’ye intikal edeceğiz. Akşamda feribotla Taş ucundan Kuzey Kıbrıs Tür Cumhuriyetine hareket edeceğiz. 18 Temmuz sabahı Girne’ye intikal etmiş olacağız. Oradaki etkinlik ve programlara katılacağız. 19 Temmuz da ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dış işlerli Gençlik ve Spor Bakanlığının organize ettiği Lefkoşa’dan başlayıp Lefke, Güzelyurt ve Girne çerçevesinde etkinliğe devam edeceğiz. 20 Temmuz sabahı da kutlanacak olan barış harekatı yıldönümü etkinliklerine katılacağız. Kafilemizde 2 Rus, 1 Bulgar mevcut. İnşaallah bundan sonraki etkinliklerimiz daha başarılı olur.” şeklinde konuştu

Mut Belediye Başkan yardımcısı Halil Şahin ve meclis üyesi Durmuş Ali Çetin tarafından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk’a Karacaoğlan plaketi takdim edildi. Daha sonra kafile trafik ekipleri kontrolünde Silifke - Taşucu istikametine doğru yola çıktılar.

CİHAN

Yorumlar