Gaziantep’te partilerin afişleri asılmayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayları örnek bir uygulama başlattı. Seçime girecek tüm adaylar il ve ilçe merkezleri binaları ile seçim koordinasyon merkezleri haricinde, caddelere afiş asmama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep’te partilerin afişleri asılmayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayları örnek bir uygulama başlattı. Seçime girecek tüm adaylar il ve ilçe merkezleri binaları ile seçim koordinasyon merkezleri haricinde, caddelere afiş asmama kararı aldı.

Yerel seçimlere girecek siyasi partilerin aldığı karar ile Gaziantep’te bayrak ve afişler yalnızca seçim koordinasyon merkezleri ile parti binalarına asılabilecek. MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin konuyla ilgili olarak, "Seçim kanunu da bunu gerektiriyor zaten. Vali Beyle yaptığımız toplantıda bu konu gündeme geldi. Diğer partilerden de olur cevabı alındı. Gaziantep’te seçim bürolarının önü hariç bayrak asılmaması konusunda karar aldık. Bu sayede Gaziantep görüntü kirliliğinden kurtulmuş oldu." dedi.

Bütün partilerin müşterek olarak bu kararı aldığını dile getiren CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici ise "Gaziantep Valisi Sayın Erdal Ata büyükşehir belediye başkan adayları ve siyasi parti il başkanları ile yaptığı toplantıda alınan bir karardı. Şehir kirliliği oluşturulmasın diye alınan bir karardı. Partililer bayrağa bakarak oy vermiyor. Parti bayraklarının il ve ilçe binaları, seçim merkezleri önüne asalım, her tarafı kirletmeyelim şeklinde alınan bir karardı. Ayrıca partiler şehir merkezinde araçlarla konvoy yapılmayacak. Şuana kadar da herkes riayet ediyor." açıklamalarına yer verdi.

Şehir kirliliğini önleyebilmek adına bu kararı aldıklarını dile getiren Saadet Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bozgeyik, "İl binaları, ilçe binaları ve seçim koordinasyon merkezleri haricinde bayrak ve afişler asılmayacak. Diğer partilerle alınan ortak bir karardır. Ayrıca konvoy yapılmayacak. Zaten Gaziantep’in trafiği başlı başına bir sorun. Şimdi 3 ayda çözeceğiz diyorlar. 10 senedir çözemeyenler 3 ayda mı çözecek?" diye konuştu.

Siyasi partilerin hayata geçirdiği uygulamadan vatandaşlar da oldukta memnun kaldı. Bayrak asılmamasının güzel bir uygulama olduğunu belirten Ziya Polat isimli bir vatandaş, "Millet zaten bayrağa göre oy vermiyor. İnsanların kendi kafasına göre şey yapıyor. Bayrağı asmanın veya asmamanın hiçbir fonksiyonu yok. Bayraklar görüntü kirliliği oluşturuyor. Bayrağı asınca herkes sahip çıkıyor ama işler bittikten sonra da kimse bayrağına sahip çıkmıyor." dedi.

Gaziantep’in bu işe önder olduğunu söyleyen Fehmi Albayram isimli bir vatandaş da daha önceki seçimlerde her yerde kirlilik olduğunu şimdi ise her yerin temiz olduğunu ifade etti.

Parti bayraklarının ve bildirilerinin görüntü kirliliği oluşturduğunu vurgulayan İnci Karalar isimli vatandaş da, "O pankartlar, bildiriler ormanların yok olması. Böyle bir uygulama tamamıyla iyi. Bir de insanların fikirlerini değiştirebiliyor, fikirlerini değiştirebiliyor." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar