Gaziantep’te kar alarmı

Gaziantep’te Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerine ait ekipler, yoğun kar yağışından dolayı herhangi bir sorunun yaşanmaması için ekiplerini seferber etti.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep’te kar alarmı

Gaziantep’te Şahinbey ve Şehitkamil belediyelerine ait ekipler, yoğun kar yağışından dolayı herhangi bir sorunun yaşanmaması için ekiplerini seferber etti.

Kar yağışına karşı araç ve gereçlerini hazır bulundurarak tedbir aldıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında mağdur olmaması için karla mücadele etmek adına gece başlayan çalışma sabah erken saatte devam etti.” dedi. 6 adet tuzlama aracı, 4 adet greyder, 12 adet Cisibi, 6 adet Loder, 1 adet Cat ve 653 personelle ilçenin değişik bölgelerinde karla mücadele çalışması yaptıklarını kaydeden Tahmazoğlu, “İlk olarak öğrencilerin sorunsuz bir şekilde okullarına gitmesi için ilçe genelindeki okul yolu ve çevrelerinde kar temizleme çalışması yapan ekiplerimiz, vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde, sokak ve kaldırımlarla birlikte hastane önleri, alışveriş merkezleri önü ve sağlık merkezleri önlerinde hızlı bir şekilde kar temizleme çalışmaları yapmıştır.” şeklinde bilgi verdi.

Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri de yağışın yaya ve araç trafiğini engelleyecek olumsuz durumlara dönüşmemesi için ana arterler başta olmak üzere tuzlama çalışmaları yaptı. 650 kişilik ekiple çalışmalarını sürdüren belediye, 12 adet tuzlama aracı, 4 adet greyder sıyırıcı araç, 11 adet büyük kepçe yükleyici, 9 adet kepçe, 6 adet kar küreme aracı ile hizmet veriyor. Kar temizleme çalışmaları hastaneler, sağlık ocakları, okullar, kamu kurum ve kuruluşlarının olduğu bölgelerde yoğunlaştırılıyor. Cadde üzerinde iş yerleri bulunan vatandaşlar, dükkanları önündeki kar ve buzları biriktirerek belediyeye ait iş makinelerinin almasına katkı sağlıyor. CİHAN

Yorumlar