Gaziantep 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor

Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Gaziantep'te vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Türk bayraklarıyla Gaziantep Demokrasi Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.

Katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, 15 Temmuz'da Türkiye'nin alçakça bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Milletin dik duruşunun bu alçak girişimi engellediğini ve Türkiye'nin demokrasi tarihinde yeni bir çağ açıldığını belirten Malkoç, zaferin daima inananların ve doğru yolda gidenlerin olacağını ifade etti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in mutlaka Türkiye'ye getirilmesi ve halka hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Malkoç, şöyle konuştu:

"Amerikan halkıyla bir sorunumuz yok. Amerika'da hukuk çiğneyen yöneticiler var. Uluslararası hukuka göre, bu katil Türkiye'ye teslim edilmelidir. Şimdi Antep'ten, bu yiğitler diyarından sesleniyorum Obama ve yönetimine; Türkiye'de bir Amerikan düşmanı bulunsa, talimat verse, helikopter ve uçak kaldırsa, Obama'yı vurmaya gitse veya Beyaz Saray'ı bombalasa. Biraz empati yapın. Siz bunu Türkiye'den istemekte ne kadar haklıysanız, biz de o kadar haklıyız. Vereceksiniz bunu, vereceksiniz çünkü uluslararası hukuk bunu gerektiriyor. Bu millet, bu hukuka göre bu katili istemekte haklıdır. Amerikalı yöneticilerde azıcık hukuka inanç varsa, kendi vatanlarını milletlerini seviyorlarsa, bu aziz milletin öfkesine muhatap olmasınlar."

Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Uğur Işılak'ın seslendirdiği türkülere, vatandaşlar eşlik etti.

Yorumlar