Gazi, biriktirdiği 30 bin lirayı engellilere akülü araç alınması için bağışladı

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Akyuva köyünde yaşayan hayırsever gazi Musa Asma, aldığı tazminat ve gazi maaşından biriktirdiği 30 bin lirayı, engelli bireylere akülü araç alınması için Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağışladı. Musa...

Google Haberlere Abone ol
Gazi, biriktirdiği 30 bin lirayı engellilere akülü araç alınması için bağışladı

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi Akyuva köyünde yaşayan hayırsever gazi Musa Asma, aldığı tazminat ve gazi maaşından biriktirdiği 30 bin lirayı, engelli bireylere akülü araç alınması için Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağışladı.

Musa Asma, 1995 yılında askerlik görevini yaparken girdiği çatışmada gazi olmuştu. Yürüme işlevini kaybeden Asma, o günden sonra yaşadığı zorluklardan dolayı kendini engelli vatandaşların yardımına adadı. Asma, gazilik tazminatı ve gazi maaşından biriktirdiği 30 bin lirayı akülü araç alınıp engelli vatandaşlara dağıtılması için belediye teslim etti.

"SÖZ VERDİM, YERİNE GETİRDİM"

İnsan hayatında empatinin çok önemli olduğunu belirten Asma, yürüme işlevini kaybettikten sonra, engelli vatandaşlarla arasında çok daha rahat empati kurabildiğini söyledi. Bu yüzden elinden geldiği kadar engelli bireylere yardım etmek istediğini kaydeden Asma, "İhtiyacı olup alamayanlar için bu engelli araçlarının ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Yıllardır böyle bir yardım çalışması yapmak istiyordum. Hatta bu konuda kendime söz vermiştim. Hem sözümü yerine getirmiş olmam hem de engelli kardeşlerimize yardım edecek olmam nedeniyle büyük mutluluk yaşıyorum." dedi.

Asma, başlangıçta 10 tane akülü araç alıp bireysel olarak dağıtmayı düşündüğünü, ancak belediyenin Belçika Emirdağ Yardımlaşma Derneği aracılığıyla aynı parayla çok daha fazla sayıda akülü araç alabileceğini öğrendiği için belediyeye bağışta bulunduğunu anlattı.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, Asma'ya desteği için teşekkür etti. Çoban, ağustos ayında 85 engelli bireye daha akülü araç dağıtmayı planladıklarını dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar