"Gazeteciler toplumun haber alma özgürlüğünü yerine getiriyor"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
"Gazeteciler toplumun haber alma özgürlüğünü yerine getiriyor"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ender Batukan, “Her türlü zorluk ve sıkıntıya karşı büyük bir özveri ile mesleklerini icra etmeye çalışan gazetecilerimiz, toplumun haber alma özgürlüğü konusunda önemli bir görevi yerine getirmektedir.” dedi.

    10 Ocak 1961 yılında yürürlüğe giren yasayla birlikte, her yıl bugünün Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlandığını belirten Batukan, “Zor şartlar altında, günün her saatinde, haber peşinde koşan basın çalışanlarının, toplumun olaylar hakkında bilgi sahibi olması ve sesini duyurmasında büyük etkisi vardır. Günümüzde gazetecilik, fedakarlık ve emek isteyen zor bir meslek.” diye konuştu.

    Basın mensuplarının çalışma şartlarını, günün ihtiyaçlarına göre kolaylaştırıp, gereken desteğin ve katkının sağlaması gerektiğini kaydeden Batukan, “Türk basınının önemli ilerlemeler gösterip, bugün geldiği seviyeye ulaşmasında basın çalışanlarının büyük katkısı vardır. Fedakar basın mensuplarımızın hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşması ile medyamız daha da güç kazanacaktır.” şeklinde konuştu.

    Ender Batukan, gelişen iletişim araçları ile halkın sağlıklı haber alabilmesi için çalışan tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü candan kutladığını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar