Gazeteciler eylem yaptı, polis çaya davet etti

Eskişehir'de gazeteciler, İl Emniyet Müdürlüğü önüne kalem bırakarak genelgeyle basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine alınmamasını protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler eylem yaptı, polis çaya davet etti

Eskişehir'de gazeteciler, İl Emniyet Müdürlüğü önüne kalem bırakarak genelgeyle basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine alınmamasını protesto etti. Polisler ise kalem bırakan eylemci gazetecileri emniyete çay içmeye davet etti. Ancak gazeteciler polisin bu davetini kabul etmedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı genelgeyle basın mensuplarının emniyete alınmaması Eskişehir'de gazeteciler tarafından protesto edildi. Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti organizesinde bir grup gazeteci, Valilik arkasındaki çay bahçesinde toplandı. Gazeteciler daha sonra Valilik yakınındaki İl Emniyet Müdürlüğü binasına yürüdü. Gazeteciler, yanlarındaki kalemleri İl Emniyet Müdürlüğü giriş kapısına bırakarak, basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine alınmayışını protesto etti.

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, basın mensuplarının emniyet müdürlüklerine girmesinin yasaklanmasının 12 Eylül darbesinde bile yaşanmadığını ve bunun bir sansür olduğunu söyledi. "Toplumun gerçekleri görmeye, öğrenmeye her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. Hiçbir yönetim gerçekleri halkın bilgisinden uzun süre saklayamaz. Her gerçek gün ışığına mutlaka çıkacaktır." diyen Karaca, "Sansüre asla boyun eğmeyeceğiz. Basın özgürlüğüne yapılan müdahalelere asla göz yummayacağız. Emniyet müdürlüklerinin kapılarının meslektaşlarımıza kapatılmasını gazetecilerin ve dolayısıyla halkımızın sağlıklı bilgiye erişmesinin ortadan kaldırılmasını şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

Gazetecilerin protestosunu İl Emniyet Müdürlüğü binasında görevli polisler de izledi. Protesto sonrasında ilginç bir olay yaşandı. Eylemi izleyen polisler gazetecilere, "Arkadaşlar buyurun, gelin misafirimizin olun. Hep birlikte çay içelim." diyerek emniyete davet etti. Ancak gazeteciler, “Bizim sizlerle sorunumuz, sıkıntımız yok. Bir ara çay içmeye geleceğiz.” karşılığını vererek polislerin davetini geri çevirdi. Gazeteciler, eylemin ardından emniyet binası önünden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar