Gazeteci Mahir Çerçi Manavgat'ta toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede iki gün önce hayatını kaybeden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Sürekli Basın Kartı Sahibi 69 yaşındaki Mahir Çerçi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Antalya'nın Manavgat ilçesi...

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Mahir Çerçi Manavgat'ta toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede iki gün önce hayatını kaybeden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Sürekli Basın Kartı Sahibi 69 yaşındaki Mahir Çerçi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Antalya'nın Manavgat ilçesi Çeltikçi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Mahir Çerçi'nin cenazesini Çeltikçi Cami imam hatibi Süleyman Şengül kıldırdı. Çerçi'nin naaşı 7 yıl önce vefat eden ve Çeltikçi Köyü Mezarlığı'na defnedilen ağabeyi Metin Çerçi'nin yanı başına defnedildi. Merhum Çerçi'nin 14 yıl önce Manavgat'ın Çeltikçi köyüne yerleştiği, İstanbul'da bir işi olmadığı sürece köyde yaşadığı belirtildi.

Çerçi'nin kız kardeşi Filiz Çerçi, ağabeyinin vasiyeti üzerine Çeltikçi Köyü Mezarlığı'na defnedildiğini söyledi. Cenaze toprağa verilirken kardeşleri, yakın akrabaları ve köylüler göz yaşlarını tutamadı. Cenaze merasimine arkadaşı olan Başbakanlık Başmüfettişi Rahmi Tarık Lüleç, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Gazeteciler Cemiyeti Antalya İl Temsilcisi Arif Kaplan, Anadolu Ajansı'ndan Fatih Hepokur, Cihan Haber Ajansı'dan Abdurrahman Büyükkeskin, kız kardeşleri Firdevs Çerçi ile Filiz Çerci ve gazeteci kardeşi Savaş Çerçi katıldı.

Ağabeyinin 26 Mart'ta safra kesesi ameliyatı olduğunu ve ameliyat sonrası Manavgat'taki evine dinlenmeye geldiğini belirten kardeş Çerçi, ağabeyin yeniden hastalanmasına bağlı Cerrahpaşa'da ikinci defa safra kesesi ameliyatı olduğunu kaydetti. Savaş Çerçi, "Mekanı cennet olsun ağabeyim hayat dolu bir insandı. Ağabeyin Cerrahpaşa'da ikinci ameliyat sonrası vücudu enfeksiyon kaptı. Hızlı bir şekilde hastalandı ve pazartesi günü kaybettik. Ben gazetecilik mesleğini de ağabeyimden öğrendim. Allah mekanını cennet etsin. Başımız sağolsun." dedi.

Çerçi'nin kız kardeşi Filiz Çerçi, ağabeyinin vasiyeti üzerinde Manavgat Çeltikçi köyüne defnedilen en büyük ağabeyleri Metin Çerçi'nin yanına defnedildiği ifade etti.

Murhum Çerçi'nin Sanem Çerçi isminde eczacılık yapan bir kızı olduğu taziyeleri kabul etmek için İstanbul'da olduğu belirtildi.

Mahir Çerçi 1945 yılında İstanbul'da doğdu. Mesleğe 1966 yılında Yeni Gazete 'de başlayan Çerçi, Hürriyet Gazetesi ve Hafta Sonu dergisinde çalıştı, Hürriyet Gazetesi'nin fotoğraf editörlüğünü yaptı. Çerçi, evli ve bir çocuk sahibiydi. Hürriyet'te çalıştığı 30 yılı aşkın sürede başarılı görevlerde bulunan Mahir Çerçi, 1970 ve 1980’de yasadışı operasyonları, 1977 yılında Taksim olayında çektiği fotoğraflarıyla tarihe imza atmıştı. CİHAN

Yorumlar