"Gazeteci cemiyetlerinin oda olması girişimler sürüyor"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy, Türkiye’deki diğer meslek örgütleri gibi gazeteci cemiyetlerinin de oda olması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.Aynı zamanda Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu...

Google Haberlere Abone ol
"Gazeteci cemiyetlerinin oda olması girişimler sürüyor"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy, Türkiye’deki diğer meslek örgütleri gibi gazeteci cemiyetlerinin de oda olması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Aynı zamanda Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı da olan Feridun Fazıl Özsoy, Malatya Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetim kuruluna ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Feridun Fazıl Özsoy, burada yaptığı konuşmada,Türkiye’de yeni bir örgütlenmeye gidildiğini, bu çerçevede Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun kurulduğunu ifade etti. Doğu Anadolu’nun tamamen temsil edildiği federasyon haline geldiklerini anlatan Özsoy, şöyle devam etti: “Amacımız öncelikle bölgemizde güçlü bir medya ve sivil toplum örgütü olabilmek. Bölgemizde görev yapan gazetecilerin sorunlarına çözüm bulmak. Haydar Karaduman’ın federasyonumuza ciddi katkıları bulunmaktadır. Doğu Anadolu’da gazetelerin ve gazetecilerin daha iyi şartlarda görev yapabilmesi için çaba harcayacağız. Çünkü Doğu Anadolu Bölgesi Türkiye’nin en zor coğrafyasına sahip bir bölgedir. Biz bu zorluğun üstesinden gelebilmek için çalışma yapmak istiyoruz. Buna bağlı olarak Türkiye’de 8 federasyon kuruldu. Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun yanında İç Anadolu, Ege, Güney Marmara gibi Ankara merkezde Medya İhtisas Dernekleri kuruldu. Bunların birleşmesiyle Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu oluşturarak ilk genel kurulumuzu gerçekleştirdik.”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak Türkiye çapında etik değerlerin yerleşmesini amaçladıklarını vurgulayan Özsoy, “Anadolu medyasının içinde bulunduğu koşulları iyileştirmektir. Önümüzde zor bir süreç var. Şuanda Türkiye’deki basın ve RTÜK yasının düzeltilmesi, Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen basın kartları yasasının düzenlenmesi gibi zor bir görev bekliyor. Mesleki örgütlerin yaptırım gücüne kavuşabilmesi için mesleki örgütlerle ilgili mesleki yasaların çıkartılması gerekmektedir. Buradaki amacımız Türkiye’deki meslek örgütlerinden gazeteciler cemiyetlerinin oda olması için çalışmalarımız sürüyor. Sabah kalktığında herkesin gazete çıkaramayacağı, her kesin bir başka dernek kuramayacağı meslek örgütünden izin alarak gazetecilik yapılabileceği etik ve ahlaki kuralları ihlal eden gazetecilerin cemiyetlerde barınamayacak. Sabah kalktığınızda bir bakıyorsunuz, eline fotoğraf makinesi alan ben gazeteciyim diye ortaya çıkıyor. Yada gazeteciler cemiyetinde bir insan seçimde aday oluyor, seçimi kaybediyor, ertesi gün bende bir cemiyet kuracağım deyip bir cemiyet kuruyor. Anadolu’da bugün illerde cemiyetler bölük pörçük vaziyetedir” ifadelerini kullandı.

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan vekili ve Malatya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman, “Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun ve Türkiye gazeteciler Federasyonu’nun kurucuları arasındadır. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan vekili Feridun Fazıl Özsoy cemiyetimiz şereflendirdi. Feridun Fazıl Özsoy, federasyon hakkında bilgi verecek” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar