Gazeteci Aytav: Elinde belge varsa neden yargıya götürmüyorsun?

Gazeteci-Yazar Erkam Tufan Aytav, "Eğer gerçekten insanlar vatan haini ise yapılması gereken en ağır cezayı vermektir.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Aytav: Elinde belge varsa neden yargıya götürmüyorsun?

Gazeteci-Yazar Erkam Tufan Aytav, "Eğer gerçekten insanlar vatan haini ise yapılması gereken en ağır cezayı vermektir." dedi.

    Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği (AKADİM) tarafından düzenlenen 'Dünden bugüne Hizmet Hareketi' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Erkam Tufan Aytav, son zamanlarda yaşanan paralel devlet, telefon dinlemeleri ve 17 Aralık yolsuzluk olayları ile ilgili görüşlerini paylaştı.

    Cemaat’in hükümete sahip çıktığını ve yaşanan olaylar neticesinde arada kopmalar olacağının altını çizen Aytav, Başbakan Erdoğan'ın elindeki belgelerin neden açıklanmadığını sordu. Aytav şöyle konuştu “Süreci 8 aydan beri izliyoruz. Tüm istihbarat akıyor. Başbakan 'Paralel devlet' diyorsa bir bildiği vardır diyorsun. O zaman elindeki bu bilgi ve belgeyi sekiz aydan beri neden açıklamıyorsun?. Eğer elinde bilgi ve belge varsa yargıya götürmüyorsan, yargıdan delil belge kaçırmakta suçtur. Hakikaten paralel var ise sekiz aydan beri suç işleniyor. Eğer yok ise gene suçtur. Yargıya şikayet edeceksin. Gerçi şu dönemde yargının kime bağlandığı da ortada. Böyle bir sürece giriş olduk. Yargının hükümete bağlanması meselesi. 10 bin polisin yerlerinin değiştirilmesi. Yüzlerce hakim ve savcının yerlerinin değiştirilmesi. Ve bunlar paralel örgütün vatan hainliği suçlamasıyla bu insanlar bu kış ortasında çoluk çocuk tayin edildi. Siz o insanların gençliğini düşünün, çocukluğunu düşünün, akrabaları ve mahalledeki konumunu düşünün. O ülkenin başbakanı sizi vatan hainliği ile suçluyor. Amerika ve diğer ülkelerin cemaat işbirliği ile ve ülkeye ihanet içerisindesiniz, sizi de hükümet başka yere tayin ediyor. Bu utanç verici bir durum. Çocuk ne diyecek babam vatan haini. Bu çok ağır bir suç. Eğer gerçekten bu insanlar vatan haini ise, yapılması gereken Hatay’dan alıp Afyonkarahisar’a tayin etmek değil, yapılması gereken bu insanlara en ağır cezayı vermektir.” CİHAN

Yorumlar