GAMEK’te 2013 yılında 13 bin 415 kişi eğitim gördü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'na (GAMEK) vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
GAMEK’te 2013 yılında 13 bin 415 kişi eğitim gördü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'na (GAMEK) vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 5 kurs merkezinde 54 branşta toplam 85 bin kişiye hizmet verdiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2013 yılında 13 bin 415 kişinin kurslarda eğitim gördüğünü açıkladı.

    Aşçılık, pastacılık, kuaförlük, mozaik kursu, ney, bilgisayar, muhasebe, makine nakışı ve dil kursları gibi 54 farklı branşta hizmet veren GAMEK’in verdiği kursların tamamının ücretsiz olduğuna değinen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2006 yılında faaliyete geçirilen GAMEK’in vatandaşlara ücretsiz sanat ve meslek eğitimi vererek şehrin gelişmesine katkıda bulunduklarını açıkladı.

    GAMEK’in geçtiğimiz yıl 13 bin 415 kişiye eğitim verdiğini hatırlatan Güzelbey, “Kurslarımız aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olduğu için kamuda geçerliliği olan sertifikalar veriyoruz. Kurulduğu günden bu yana 2 bin 211 kurs açan GAMEK’te son bir yılda 281 kursla hizmet verdik. 2013 yılında bu kurslarımıza 7 bin 468’i erkek, 5 bin 947 bayan olmak üzere 13 Bin 415 kişi katıldı.” diye konuştu.

    GAMEK, YGS’DE YÜZDE 95 ORANINDA BAŞARI YAKALADI

    Eğitime Destek Kursları ile üniversiteye hazırlanan öğrencilere ve lise öğrencilerine ücretsiz olarak kurs veren GAMEK, faaliyete başladığı günden bu yana 16 bin 216 öğrenciye eğitim desteği verdi. 2013 yılında düzenlenen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) GAMEK Eğitime Destek Kursu öğrencileri yüzde 95.60 oranında bir başarı yakaladı.

    Eğitime Destek Kursu'na ciddi oranda talep olduğunu dile getiren Güzelbey, sene başında seviye tespit sınavları yaparak öğrencileri kurslara kayıt yaptırdıklarını kaydetti.

    BİN 300 SURİYELİ ÇOCUĞA EĞİTİM VERİLİYOR

    Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli mültecilere Türkiye’nin kucak açtığını belirten Başkan Güzelbey, “Savaş nedeniyle eğitimleri yarıda kalan öğrenciler için 2 ayrı noktada Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi’ni açarak faaliyete geçirdi. Bu merkezlerde bu yıl itibarı ile bin 300 çocuk ve 470 Suriyeli yetişkin eğitim görüyor. Şu an bin 770 Suriyeli öğrencinin yer aldığı bu okullarda iki yılda toplam 2 bin 741 kişiye eğitim imkanı sunuldu.” dedi.

    Eğitimlerin Suriye eğitim müfredatına uygun olarak yapıldığına değinen Güzelbey şunları kaydetti: “Suriyeli öğretmenler tarafından eğitilen öğrencilerin bin 300‘ü birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar olan öğrenciler. Geriye kalan 470’i ise sosyal uyum amacıyla dil öğrenen yetişkinler. Eğitimlerimiz tamamen Suriye müfredatına uygun olarak verilmektedir. Öğretmenleri, Suriye’den gelen mülteciler arasında eğitmenlik yapan insanlar arasından eleme yaparak tercih ettik.”

    Mesleki ve teknik eğitim görme imkânı bulamayan kişileri hayata ve mesleğe hazırlamak amacında olduğunu belirten GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar, bireylere iş alışkanlıkları kazandırmak, aktif bir üretici duruma getirmek, bir iş yerinde çalışacak veya kendi iş yerini kuracak bilgi, beceri sahibi yapmak, bir meslek dalında çalışanları ise yeniliklere hazırlamak istediklerini sıraladı. CİHAN

Yorumlar