Fuarda yayınevi yasağına Diyanet cevabı: Heralde yaşanan süreçle alakalıdır

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özavşar, Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nda Zaman Kitap ve Ufuk Yayınevi'ne stant verilmemesiyle ilgili, "İşin teknik boyutunu bilmiyorum ama herhalde yaşanan süreçle alakalıdır o." dedi.Bu yıl...

Google Haberlere Abone ol
Fuarda yayınevi yasağına Diyanet cevabı: Heralde yaşanan süreçle alakalıdır

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özavşar, Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nda Zaman Kitap ve Ufuk Yayınevi'ne stant verilmemesiyle ilgili, "İşin teknik boyutunu bilmiyorum ama herhalde yaşanan süreçle alakalıdır o." dedi.

Bu yıl 33.'sü düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Beyazıt Meydanı'nda açıldı. Açılışı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özavşar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Uçma birlikte yaptı.

İlk defa 1983 yılında “Dini Yayınlar Kitap Fuarı” olarak başlayan fuarın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özavsar, 12 Eylül şartlarında kendini idame ettiren bu girişimin 28 Şubat sürecinde bir isim değişikliği zaruretine gittiğini ancak 33 yıldır varlığını başarıyla devam ettirdiği dile getirdi. Ramazan ayının bereket ayı olduğunu söyleyen Özavşar, ilmin mertebe olarak en üstte olduğunu ancak bu gün ilim merkezleri olan Bağdat'ın, Şam'ın yıkıldığını ilim mabetlerinin ayaklar altına alındığını ifade etti. Özavşar, polemikler ve politik söylemlerle toplumun işgal altında olduğunu ve bu şekilde ilmin gelişemeyeceğini vurguladı.

Konuşmasının ardından heyetle birlikte açılış kurdelesini kesen Özavşar, Zaman Kitap ile Ufuk Yayınevi'ne stant verilmemesi ve Kaynak Yayınları'nın standının yarıya düşürülmesine ilişkin soruya; "Yani son yaşanan süreçle... yani işin teknik boyutunu bilmiyorum ama herhalde yaşanan süreçle alakalıdır o. Bilemiyorum yani, ben bir yorum yapmıyım, arkadaşlarla görüşsünler." cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar