Fransa'da Ünlü Komedyene 'Terörü Övme' Suçundan Hapis Cezası

Fransız mahkemesi, Facebook sayfasında terörü övdüğü iddiasıyla hakim karşısına çıkan ünlü Fransız komedyen Dieudonne M'bala'yı, 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Ünlü Komedyene 'Terörü Övme' Suçundan Hapis Cezası

Facebook sayfasında terörü övdüğü iddiasıyla hakim karşısına çıkan meşhur Fransız komedyen Dieudonne M'bala, 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

PAYLAŞIMI BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Dieudonne M'bala, Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo ve Yahudi marketini misyon piyasa terör saldırılarını protesto etmek için milyonlarca Fransızın sokağa indiği 11 Ocak akşamı Facebook hesabından, 'Ben bu akşam kendimi Charlie Coulibaly bunun şeklinde hissediyorum' ifadelerine yer vermişti. Ünlü komedyenin Charlie Hebdo saldırısına reaksiyon için uygulanan slogan Je suis Charlie (Ben Charlie'yim) ile Musevi marketine saldırıp 4 kişiyi öldüren Amedy Coulibaly'nin soyadını ortak kullanımı Fransa'da kocaman reaksiyon çekmişti. Daha sonra mesajı sayfasından kaldıran Dieudonne meselesinde ertesi gün savcılık tahkikat başlatmıştı.

DAHA ÖNCE DE MAHKUM OLMUŞTU

48 yaşındaki komedyen Dieudonne M'Bala, Yahudi düşmanlığı suçlamasıyla daha evvela oldukça çok defa mahkum olmuştu. Son şekilde geçen sene yaptığı bir şovda Yahudi karşıtı söylemler kullandığı gerekçesiyle 65 bin Euro nakit cezasına çarptırıldı. Ünlü komedyenin memleket genelindeki gösterileri de yasaklandı. Bu arada Charlie Hebdo saldırısının gerçekleştiği 7 Ocak'tan itibaren 54 insanın 'nefret söylemi, anti-Semitizm ve terörizmi övmek' suçlamalarıyla gözaltına alındığı açıklandı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar