FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Şentürk: Cihan’ın seçim sonuçlarına güveniyoruz

2014 Yerel seçimlerinde, bütün engellemelere rağmen Cihan Haber Ajansı (Cihan) sonuçları abonelerine ulaştırmakta büyük başarı elde etti.

Google Haberlere Abone ol
FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Şentürk: Cihan’ın seçim sonuçlarına güveniyoruz

2014 Yerel seçimlerinde, bütün engellemelere rağmen Cihan Haber Ajansı (Cihan) sonuçları abonelerine ulaştırmakta büyük başarı elde etti. FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, “Yıllardır da Cihan Haber Ajansı’nın seçim sonuçlarına güveniyoruz. Hem Türkiye geneli açısından, hem İstanbul, hem Ankara, hem diğer iller açısından doğru datayı verdiğimize inanıyorum.” dedi.

Türkiye, bir yerel seçimi daha geride bıraktı. Yedinci kez seçim sonuçlarını vermeyi üstlenen Cihan’a, bu seçimlerde rakip olarak Anadolu Ajansı (AA) çıktı. Seçim akşamı Cihan, siber saldırılara maruz kaldı. Buna rağmen en doğru ve en hızlı şekilde abonelerine verileri aktarmaya çalıştı. Bütün engelleme ve kara propagandaya karşı çalışmalarını yürüten Cihan, bu seçimden de yüzünün akıyla çıktı.

Cihan’ın veri aktarımındaki başarısını değerlendiren FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, “Biz Cihan Haber Ajansı ile çalıştık. Yıllardır da Cihan Haber Ajansı’nın seçim sonuçlarına güveniyoruz. Bu yıl bir de Anadolu Ajansı vardı. Anadolu Ajansı bildiğim kadarıyla ilk kez böyle bir şey yapıyor. Dolayısıyla bu anlamda biz Cihan Haber Ajansı ile çalıştığımız için devam ettik. Fakat gördük ki çok farklı sonuçlar var. Hem Cihan Haber Ajansı ile hem Anadolu Ajansı ile çalışan kurumlar oldu sanıyorum. Onlar da kendi aralarında çok farklılıklar oldu. Herkes çok farklı sonuçlar verdi Türkiye’de. Ama ben üç aşağı beş yukarı bize gelen sonuçların, sonuçta ne olursa olsun, biz baştan kiminle çalışacaksak oradan gelen datalara inanmak durumundayız. Datalar yanlış da olsa, eksik de olsa doğru da olsa onu zaten baştan kabul ediyorsunuz yani o kurumla çalışarak. Ama gördüğüm kadarıyla hem Türkiye geneli açısından hem İstanbul hem Ankara hem diğer iller açısından doğru datayı verdiğimize inanıyorum. FOX olarak iyi bir yayın yaptığımıza inanıyorum. Hem sonuçlarıyla hem ekran enerjisiyle, hem grafiklerimizle hem de konuklarımızla son derece objektif. Bağlantılarımızla, canlı yayınlarımızla, zaman zaman her partinin temsilcilerine yaptığımız bağlantılarla çok objektif bir yayın. Çok memnunum, çok huzur içindeyim. Çok huzur içerisindeyim yani.” ifadelerini kullandı.

Cihan’a yönelik siber saldırıları çok garip karşıladığını anlatan Şentürk, “Cihan Haber Ajansı’nın yetkililerinin bize söylediği, zaman zaman siber saldırılar olmuş. Gerçi onun üstesinden geldiler diye düşünüyorum. Çok fazla aksaklık yaşamadık. Ama sanıyorum Cihan Haber Ajansı’nın genel merkezinde epey bir sıkıntılar yaşanmış. Bunu da görmek lazım, bu saldırıları kim yapıyor, neden yapıyor, onu da çok garip karşıladım açıkçası. Bunlar olmaması gereken şeyler, bu dataları getiren insanların emeği var. O kadar insan ekmek kazanıyor. Ayrıca bu dataların iletildiği kanalların haber merkezlerinde bir sürü insanın geleceğini ilgilendiren, meslek kariyerlerini ilgilendiren şeyler.” şeklinde konuştu.

Seçim sonuçlarını da değerlendiren Şentürk, şunları söyledi: “Aşağı yukarı anket şirketlerinin de tahmin ettiği rakamdı "yüzde 44 AK Parti alır." Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabi Ankara'da özellikle iddiası vardı. İstanbul'da da Kadir Topbaş'la Sarıgül arasında 3 puanlık, 4 puanlık bir aralık veriliyordu. Benim bildiğim 5 puan, 6 puan dolaylarında bir aralık var. Türkiye genelinde de hani çok büyük sürprizler oldu diyemem. Aşağı yukarı böyle bekleniyordu ama şu gösteriyor ki yüzde 44. Yani bundan önceki oy oranları AK Parti'nin daha fazlaydı ve ama buna rağmen bu kadar iddiaya, bu kadar soru işaretine bu kadar işte 17 Aralık sürecine baktığımızda yine de AK Parti'nin böyle bir oy almış olması bence tamamen Başbakan Erdoğan'ın liderlik özelliğinden kaynaklanan bir olay.”

Bu süreçten sonda Türkiye’nin sorunlarına odaklanmak gerektiğinin altını çizen Şentürk, “Avrupa Birliği ile olan ilişkiler var. Suriye meselesindeki gidişat var, komşularımızla olan ilişkilerimiz var. Tahmin ediyorum bundan sonra artık bunlara bakmak lazım. Bu seçim sürecinden sonra ve herkesi kucaklayarak, Türkiye’de bir barış havası estirerek, kavgayla bir yerlere varılmayacağını gördük. Kavga öyle ya da böyle herkesi eritiyor. Az erimiş olabilir çok erimiş olabilir bu anlamda her partiyi yıpratıyor. Bunun adı AK Parti de olsa, bunun adı CHP de olsa, bunun adı MHP de olsa yıpratıyor. Ama öte tarafta Türkiye’nin devasa başka sorunlarının olduğu görülüyor. İşte bu seçimde özellikle BDP’nin büyük bir oy artırımı yapmış olmasına bakmak lazım, çok önemli. Artı AK Parti’nin oylarının azaltmış olmasına bakmak lazım çok önemli. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belli yerlerde oylarını arttırmış olmasına bakmak lazım çok önemli. MHP’nin aldığı oyu yadsımamak lazım, ona bakmak lazım. Dolayısıyla bütün bunlara bakacak olursak, Türkiye’de herkesi birleştiren ortak bir politika oluşturmak gerekiyor. Başbakan artık şunu bilmek durumunda; herkesi kucaklamak ve herkesle de demokratik, herkesin gerektiğinde eleştiri hakkını da kullanabileceği bir ortamda gitmesi gerektiğini görmesi lazım.” dedi.





CİHAN

Yorumlar