'Fokların ölümüne gösterilen merhamet Gazze'de öldürülenlere gösterilmiyor'

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Avrupa'nın, açık denizlerde ölen fok balıkları ile iri başlı caretta caratta deniz kaplumbağalarına gösterdiği merhameti Filistin'de ölenlere göstermediğini söyledi. Başkan...

Google Haberlere Abone ol
'Fokların ölümüne gösterilen merhamet Gazze'de öldürülenlere gösterilmiyor'

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, Avrupa'nın, açık denizlerde ölen fok balıkları ile iri başlı caretta caratta deniz kaplumbağalarına gösterdiği merhameti Filistin'de ölenlere göstermediğini söyledi.

Başkan Çayır, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Gazze de Filistinli masumların üzerine bomba yağdırarak öldürmesini kınadı. BBP olarak 11 ayın sultanı Ramazan atında Filistinli Müslümanların iftar ve sahur vakitlerinde evlerine bomba yağdırılmasını lanetlediklerini belirten Çayır, saldırılara Birleşmiş Milletler(BM), Avrupa Birliği(AB), Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi(AKPM), Müslüman ülkeler, Arap devletleri ve ABD'nin sessiz kalmasının insanlığın tefessüh ettiğini göstergesi olduğunu kaydetti.

İsrail'in Gazze'ye kara hareketi düzenlemesinin Ortadoğu'da dengeleri değiştirecek kargaşaların olabileceğini belirten Çayır, Türkiye'nin Suriye ve Mısır politikasındaki yanlışlıkların Ortadoğu'da yok hükmünde etkisiz bir ülke haline getirdiğini ifade etti.

    Batı'nın Bosna'daki katliamlara karşı gösterdiği aymazlık ve vurdumduymazlığı Ortadoğu'nun şımarık çocuğu İsrail'e karşıda devam ettirdiğini vurgulayan Çayır, "İsrail'in gaddarca hava bombardımanlarıyla Gazze'de masum insanlar mübarek Ramazan ayında hunharca katlederek can veriyor. Bu insanlık dışı saldırıları da dünya izliyor. Türkiye'nin dış politikadaki yaptığı yanlışlıklar denge ülke konumunu dikkate alınmayan ülke konumuna getirdi. İsrail Gazze'yi vuruyor, Mısır ile diplomatik bağlantımız yok. Ölen Müslüman olduğu içinde AB, AKPM, BM ve ABD açık denizlerde ölen fok balıkları ve deniz kaplumbağalarına gösterdiği merhameti masum Gazzelilere göstermiyor. İsrail, Filistin'i vuruyor Müslüman ülke liderleri sessiz kalıyor. Ramazan ayında masum bebeklerin yıkılan evlerin içinden cesetlerinin çıkarılma görüntüleri yüreğimizi yakıyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar