Fıstıkçamı kozalağı ihalesinde fiyatlar ikiye katladı

Adana Orman İşletme Müdürlüğü yılın ikinci fıstıkçamı kozalağı ihalesini gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Fıstıkçamı kozalağı ihalesinde fiyatlar ikiye katladı

Adana Orman İşletme Müdürlüğü yılın ikinci fıstıkçamı kozalağı ihalesini gerçekleştirdi. Karataş ilçesi Akyatan Kumul Ağaçlandırma Sahasında üretilen 182 ton fıstıkçamı kozalağı satıldı.

Yoğun katılımın olduğu ihale ile ilgili açıklama yapan İşletme Müdür Vekili Muhammet Aslanhan, “Fıstıkçamı kozalağı ihalesinde kilogramı 2 TL muhammen bedelle satışa koyduğumuz 9 partiyi de ortalama 4.32 TL fiyatla beklentimizin çok üzerinde sattık. İlk ihalede olduğu gibi 1 milyon TL’ye yakın gelir elde ettik. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yaklaşık bin ton fıstıkçamı kozalağı üretimi yaparak müdürlüğümüzün odun dışı ürün gelirini artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü’nün orman köylerini yerinde kalkındırma ve yaşam standartlarını yükseltme projeleri kapsamında, Adana Orman İşletme Müdürlüğü tarafından civar köylülere toplatılarak satılan kozalaklardan elde edilen gelirle ülke ekonomisine katkı sağlanırken, aynı zamanda toplama işinde köylüler istihdam edilerek orman köylüsüne ek iş kapısı açıldığı bildirildi.
CİHAN

Yorumlar